Манолова: Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията

5343
Манолова: Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията
Снимка: Изправи се.БГ

През есента се очаква икономически срив и хората ще излязат на улиците и затова, че са фалирали. Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията. Само за последните десет дни управляващите са се подготвили да похарчат 2,39 млрд. лв., като това включва и заема от 1 млрд. лв., който ще изтеглят уж за запазване на работни места.

Това заяви в „Студио Хъ" по „7/8ТВ" председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Приближен до Мая Манолова пусна сигнал срещу Борисов - подтиквал да бъде подпалена вила "Секвоя"

Един от членовете на "Изправи се.бг" Светослав Трайков, който беше задържан заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и бившия член ...

От 1 млрд. лв. по мярката 60/40, които обявиха за заетост, са похарчени 200 млн. лв. От последните социално-икономически мерки за 1,26 млрд. лв., 355 млн. лв. са за асфалт, тоест, за фирмите близки до Борисов - на Пеевски, Главболгарстрой, фирмите, които строят магистралите „Хемус", „Европа" и Южната дъга. Те ще са богато подкрепени, а властта се опитва да залъже пенсионерите с по 50 лв., като Борисов от 11 години не им е индексирал пенсиите, обясни тя.

Борисов не подава оставка, защото има още да усвоява пари и да краде. Вместо да дава 355 млн. лв. за асфалт, можеше да индексират пенсиите до края на тази година, допълни Манолова.

През последния един месец правителството на Борисов е дало на концесия седем плажа, две кариери, продали са няколко апетитни публични имота. Депутатите му в парламента пишат ударно законодателство в интерес на олигарсите, монополистите и самите партии. Валери Симеонов на 10 юли вкарва закон, който на 22 юли е приет в зала. Според този закон ЧСИ ще могат да продават имущество и да събират дългове, които не са минали през съд, обясни още Манолова.

По думите й през есента се очаква икономически срив. Ако дотогава Борисов не е подал оставка. Тогава хората ще излязат на улиците и заради каскадни фалити на малък и среден бизнес, заради безпаричието на домакинствата и защото няма да могат да си платят сметките, категорична е Манолова.

Основната цел на протестите и всички, които сме на протестите и ги подкрепяме, освен исканите оставки на Борисов и Гешев, е и честни избори и максимална възможност на българите зад граница да гласуват. Борисов и неговата клика ужасно не искат да дадат тази възможност на българите зад граница. Той не иска те да участват в изборите от страх и от ужас от един честен, невъзможен за купуване вот, каза тя.

Репортерът на Слави отправи 7 остри въпроса към Бойко Борисов

Добилият популярност репортер от телевизията на Слави Трифонов 7/8 TV Станислав Балабанов отправи 7 неудобни въпроса към премиера Бойко...

Истинското решение за осигуряване на вота на българите зад граница е електронното дистанционно гласуване, заяви председателят на „Изправи се.БГ" и припомни, че през 2016 г. на ЦИК и на Държавна агенция „Електронно управление са отделени, по европейски проект, 1 млн. лв. за създаване на система за електронен вот, но система няма.

Процесът се саботира от Борисов, от Томислав Дончев, който отговаря за електронното управление, допълни Манолова и припомни, че кодексът, който е дал най-голяма възможност на българите зад граница да гласуват е именно Кодексът Манолова през 2014 г. Тогава над 150 хил. души зад граница гласуваха и за първи път повече в Западна Европа и Америка, отколкото в Турция. Тя допълни, че по кодекса преди това са гласували 114 хиляди души в чужбина, а след това в резултат на поправките, направени от ГЕРБ, „Обединени патриоти" и „Реформаторския блок", гласувалите зад граница българи са били 115 хиляди души.

Най-големият брой гласували стана възможен, защото през 2014 г. текстовете за гласуване на българите зад граница ги написаха самите българи зад граница. Тогава с 40 заявления по електронен път се откриваха колкото секции желаят българите зад граница, обясни Манолова, а сега трябва да се подадат 60 заявления за първата секция и поне 500 души да поискат отварянето на следваща, каза тя.

В Закона за мажоритарния вот е записан изборният район в чужбина, като са заложени девет едномандатни изборни района в чужбина. Всичко това ще се случи, когато кажем „Довиждане!" на Борисов и на неговата шайка и в следващия парламент това ще е един от първите приети закони, каза Манолова и бе категорична , че Борисов не иска това, защото се страхува от парламентарна група и депутати, избрани от българите зад граница.

Тя е категорична, че Борисов и Томислав Дончев лъжат, че са необходими промени в Изборния кодекс, за да има изцяло машинно гласуване на следващите избори. Тя добави, че ЦИК е готова са обществената поръчка, но не я пуска нарочно и това е било причината Манолова с екипа си да гори протоколи от изборите пред ЦИК миналата седмица.

Бойко Борисов от джипа: Взел съм важни решения за страната, а Христо Иванов да се погледне в огледалото

Премиерът Бойко Борисов отново показа, че няма никакво намерение да подава оставка. Той заяви по време на поредната си обиколка с джип ...

На евроизборите миналата година процедурата за наемане на 3000 машини за гласуване отне около месец. Тоест, и сега може. Борисов обаче иска да си спечелят политическо време и да си удължат политическия живот с отлагането на машинното гласуване за пореден път, каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика