Манолова: Ще има вълна от протести до падането на Борисов

5046
Манолова: Ще има вълна от протести до падането на Борисов
Снимка: Изправи се.БГ

Очаквам вълна от протести до падането на Борисов. Крайно време е за обединение срещу него. Политическата криза я предизвика Борисов. Той е готов да предизвика безредици, за да запази властта. Страхува се от ревизия, от разследване. Иска европейските пари да се разпределят за последно на близкия му кръг.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Перник.

Манолова съзря таен план за удължаване на мандата на правителството

Има таен план за удължаване на мандата на правителството с два месеца, колкото беше извънредното положение. Това коментира във Велико Т...

Борисов отново се опитва да раздели хората, като организира контра протест с автобуси от цялата страна. Този сценарий обаче няма да мине, защото и редовите членове на ГЕРБ искат нормално управление. Няма демокрация и контра демокрация, няма върховенство и контра върховенство, допълни Манолова.

От „Изправи се.БГ" днес в 15 ч. ще подкрепим протеста пред президентството. Обединението на хора - леви и десни, партийни и безпартийни, млади и стари, показва, че гневът на гражданите ескалира от институционалната война. На терен вече е нова политическа сила – гневът на българските граждани и наесен ще го видят в пълната сила, инспирирана от Борисов, каза тя.

Това не е битка за по-добър живот на хората, това не е битка за доходи, това не е битка за работни места, това не е битка за подкрепа на малкия бизнес, това не е битка за антикризисни мерки. Това е битка за политическото оцеляване на Борисов. Битка за власт. Със зъби и нокти ще пази тази власт срещу хората, срещу всеки, който мисли различно, добави Манолова.

Гражданите са тези, които могат да свалят властта, която вече не прави нищо полезно за хората. Вместо да предприемат икономически мерки, държавата да подкрепи семейните производства и малките фирми и кризата да се използва за просперитет, парите стигат до определени хора и фирми, допълни тя и припомни, че първите фирми, получили средства по 60/40, са близките до Борисов.

ГЕРБ наистина успя да превърне Радев в обединител на нацията

ГЕРБ и прокуратурата постигнаха огромен и немислим успех - успяха с колективни усилия да превърнат президента Радев в обединител на нац...

Изискванията за антикризисните мерки бяха такива, че хората и малкия бизнес не успяха да се възползват. Тези, които се възползваха, бяха накарани в най-трудната ситуация да си платят всичко и след това да им кажат одобрени ли са или не, каза Манолова.

Относно водната криза в Перник тя заяви, че за такива бедствия освен съдебна отговорност, трябва да се носи и фактическа и дисциплинарна отговорност на всякакви нива.

Оказа се, че за язовир Студена отговарят 5-6 институции – МРРБ, МОСВ, кметът, Басейнова дирекция, ВиК-Перник, РИОСВ. Оказа се, че отговорността е пълна безотговорност. При Борисов сме се превърнали в държавата на невинните, в която никой не е виновен за бедствията, като водната криза в Перник. Както обикновено удобните и близките са невинни, каза Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика