Манолова тръгна да проверява любимата хижа на Бойко Борисов и се заяде с кадър на ДБ (ВИДЕО)

70504
Манолова тръгна да проверява любимата хижа на Бойко Борисов и се заяде с кадър на ДБ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Така изглежда "Паламара", любимото място на експремиера. За съжаление, достъпът до ловната хижа не е свободен". Това заяви един от сътрудниците на Мая Манолова – Войслав Тодоров, който заедно с Манолова, направи проверка дали има свободен достъп до хижата.

В живо излъчване в продължение на над 40 минути, Манолова и сътрудниците ѝ показаха каква е ситуацията в хижата. Според тях, достъпът не е свободен, като те призоваха директора на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Александър Дунчев да види какво се случва. Причината – в началото на седмицата (13 септември) Дунчев каза, че е направена проверка по сигнал за липса на свободен достъп и нещата вече са коригирани.

Войслав Тодоров посочи, че нощувката в хижата е 150 лв., но сътрудниците на Манолова не успели да си резервират, след като гледали условията в сайта на стопанството.

Иначе в „Паламара” отиде и Владислав Панев от „Демократична България”. Той също публикува видео, със следното описание: "Ексклузивно видео от Паламара - мястото, където са се разпределяли порциите в държавата. Разказваха ни за сделки, оргии, монопол, феодализъм. Забранен достъп за външни лица в продължение на десетилетие. Домакини са Бейзат Яхя - феодалът на Бойко Борисов за Шуменска област, човекът който му превеждаше на срещата с Ердоган преди месеци, а синът му е депутат от ГЕРБ. Както и Валентин Златев, чиято фирма има сключен договор за съвместно ползване с държавно ловно стопанство Паламара. Видяхме разредени гори и луксозна обстановка, далеч от хорските очи и уши. За да не се пречи на комфорта на властта.

Сега вече всеки може да наеме стая или апартамент в хижата - срещу 100-200 лева на нощувка, с включено ползване на басейна и СПА. Вчера разбихме един символ на феодализма. Стана възможно, благодарение на организираната от шефа на Изпълнителна агенция по горите Александър Дунчев (той беше водач на листата на „Да, България” в Смолян за парламентарните избори през 2017 година) проверка. Новият шеф на Паламара ни увери, че стопанството вече е отворено за граждани, така че подозирам, че ще се превърне в любимо място за шуменци."

Припомняме, че на 1 април, 2020 година, Североизточното държавно предприятие обяви търг с тайно наддаване за продажбата на урегулиран поземлен имот от 11 960 кв. м площ, от които 842 кв. м са застроени, в шуменското село Венец, популярно с това, че се намира в ловното стопанство "Паламара". Върху парцела в ловното стопанство има три сгради - 120 кв. м панелна конструкция, построена през 1984 г., и две масивни конструкции от 120 кв. м и 540 кв. м. Началната цена без ДДС е 81 300 лв. Решението е на УС на Североизточното държавно предприятие, което управлява "Паламара", като е имало позволение от земеделския министър в третото правителство на ГЕРБ Десислава Танева, защото иначе по Закона за държавната собственост такава продажба е невъзможна. Освен това – оценката за цената е правена от Симеон Бънков, който е управител в сдружението "Ловно-рибарско дружество "Паламара", заедно със сина на Бейзат Яхя – Илтер Бейзатов Садъков, посочва в. "Сега". Садъков влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ през 2021 година, но в сайта на ГЕРБ е посочен с фамилията "Бейзатов". Яхя пък е начело на Североизточното държавно горско стопанство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика