Манолова тръгна да проверява любимата хижа на Бойко Борисов и се заяде с кадър на ДБ (ВИДЕО)

70513
Манолова тръгна да проверява любимата хижа на Бойко Борисов и се заяде с кадър на ДБ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Така изглежда "Паламара", любимото място на експремиера. За съжаление, достъпът до ловната хижа не е свободен". Това заяви един от сътрудниците на Мая Манолова – Войслав Тодоров, който заедно с Манолова, направи проверка дали има свободен достъп до хижата.

В живо излъчване в продължение на над 40 минути, Манолова и сътрудниците ѝ показаха каква е ситуацията в хижата. Според тях, достъпът не е свободен, като те призоваха директора на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Александър Дунчев да види какво се случва. Причината – в началото на седмицата (13 септември) Дунчев каза, че е направена проверка по сигнал за липса на свободен достъп и нещата вече са коригирани.

Войслав Тодоров посочи, че нощувката в хижата е 150 лв., но сътрудниците на Манолова не успели да си резервират, след като гледали условията в сайта на стопанството.

Иначе в „Паламара” отиде и Владислав Панев от „Демократична България”. Той също публикува видео, със следното описание: "Ексклузивно видео от Паламара - мястото, където са се разпределяли порциите в държавата. Разказваха ни за сделки, оргии, монопол, феодализъм. Забранен достъп за външни лица в продължение на десетилетие. Домакини са Бейзат Яхя - феодалът на Бойко Борисов за Шуменска област, човекът който му превеждаше на срещата с Ердоган преди месеци, а синът му е депутат от ГЕРБ. Както и Валентин Златев, чиято фирма има сключен договор за съвместно ползване с държавно ловно стопанство Паламара. Видяхме разредени гори и луксозна обстановка, далеч от хорските очи и уши. За да не се пречи на комфорта на властта.

Сега вече всеки може да наеме стая или апартамент в хижата - срещу 100-200 лева на нощувка, с включено ползване на басейна и СПА. Вчера разбихме един символ на феодализма. Стана възможно, благодарение на организираната от шефа на Изпълнителна агенция по горите Александър Дунчев (той беше водач на листата на „Да, България” в Смолян за парламентарните избори през 2017 година) проверка. Новият шеф на Паламара ни увери, че стопанството вече е отворено за граждани, така че подозирам, че ще се превърне в любимо място за шуменци."

Припомняме, че на 1 април, 2020 година, Североизточното държавно предприятие обяви търг с тайно наддаване за продажбата на урегулиран поземлен имот от 11 960 кв. м площ, от които 842 кв. м са застроени, в шуменското село Венец, популярно с това, че се намира в ловното стопанство "Паламара". Върху парцела в ловното стопанство има три сгради - 120 кв. м панелна конструкция, построена през 1984 г., и две масивни конструкции от 120 кв. м и 540 кв. м. Началната цена без ДДС е 81 300 лв. Решението е на УС на Североизточното държавно предприятие, което управлява "Паламара", като е имало позволение от земеделския министър в третото правителство на ГЕРБ Десислава Танева, защото иначе по Закона за държавната собственост такава продажба е невъзможна. Освен това – оценката за цената е правена от Симеон Бънков, който е управител в сдружението "Ловно-рибарско дружество "Паламара", заедно със сина на Бейзат Яхя – Илтер Бейзатов Садъков, посочва в. "Сега". Садъков влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ през 2021 година, но в сайта на ГЕРБ е посочен с фамилията "Бейзатов". Яхя пък е начело на Североизточното държавно горско стопанство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика