Марешки: "ВОЛЯ" не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи

2402
Марешки: "ВОЛЯ" не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи
Снимка: БГНЕС

Партия "ВОЛЯ" не е парцал, за да го размахват за заместване на този или онзи. Това заяви лидерът на "ВОЛЯ" Веселин Марешки.

Ние от "ВОЛЯ" останахме в центъра и до голяма степен в решенията в момента имаме роля, но да не се преекспонира - мнозинството е стабилно, обясни той. Той заяви, че няма лична вражда с Волен Сидеров, нито с друг в парламента, а само с партиите, ограбили българския народ.

Марешки коментира и отношенията между лидерите в Обединени патриоти.

Марешки за Истанбулската конвенция: Подкрепям защитата на правата на жените

Няма никакъв шанс да подкрепим искането на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. В Европа социалистите и патриотите гласуват за...

"Големи лидери, но на практика нито един от тях, ако се разпаднат, не може да има даже парламентарна група - те ще имат по 9 депутати. Няма да имат парламентарна група и ще станат свободни електрони. Това го държи Волен Сидеров в парламента в тази конфигурация, защото, ако те го "отлюспят", той ще стане един свободен електрон, от който нищо не зависи", заяви той.

Вижда се, че между Валери Симеонов и Волен Сидеров няма нищо, което да ги крепи, освен далаверата, допълни Марешки, цитиран от БНТ.

Марешки коментира и подадената от Теменужка Петкова оставка като министър на енергетиката, като заяви, че "ако съмненията са верни, оставката е най-малкото нещо, което трябва да последва".

"Има два момента - ако има само съмнения и те се окажат неверни, Теменужка Петкова трябва да се върне на мястото си и това е нормално, ако никога не е участвала в някакво задкулисие, в някаква далавера. Но пък обратното - ако съмненията се окажат верни - само с една оставка няма да стане, защото тук говорим за сделка за много милиони, стотици милиони левове и за предприятие от значение за националната сигурност на България", допълни той.

Прокуратурата се съмнява в свидетелите си по делото срещу Марешки

Делото, което се води от Варненския окръжен съд, срещу зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки осъществи неочакван обр...

По отношение на сделката, свързана с ЧЕЗ, той коментира, че по принцип държавата не може да се меси в сделки между частни субекти, но може да се намеси, ако има натиск, нечисти капитали и лобиране. По думите му трябва да се види дали капиталите са "чисти". Мисля, че има задкулисие в тази сделка, но нека органите да си кажат мнението, обобщи той.

"В това, че пазарджишка фирма и по-малка купува по-голяма - в това няма нищо опасно. В крайна сметка, ако някой изкара 700 милиона лева значи има ресурса да притежава тази фирма. Така че няма нищо опасно в това. Въпросът е дали тези 700 милн. лева са чисти капитали и дали тази сделка не е станала под натиск точно тази фирма да спечели. Защото може и други хора да имат 700 милиона лева и тука вече е разковничето - защо е избрана точно тази фирма и ако има натиск и участие на държавата чрез министър на енергетиката - това вече е задкулисното, опасното, вредното и това, което отвращава всички българи", заяви Марешки.

Държавата не може да спре сделката, ако тя е прозрачна, обясни той и допълни, че няма информация кой стои зад пазарджишката фирма.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика