Мартин Димитров: Нова Република със сигурност влиза в парламента

3148
Мартин Димитров: Нова Република със сигурност влиза в парламента

„Нова Република ще получи добър резултат неделя и ще има стабилно присъствие в следващия парламент и без Христо Иванов. Но след това аз вярвам, че ние трябва да работим заедно. В тази посока съм длъжен да кажа, че ние ще сме една от приятните изненади на тези избори и не мога да си представя какви ще бъдат оправданията на социолозите тогава”. Това заяви в дебат по bTV лидерът на Нова Република Мартин Димитров.

Димитров посочи, че в Нова Република са активно работещите десни политици, които само за последните 2 години имат над 100 законопроекта и 800 въпроса. Като конкретен пример за техните битки той посочи решението на съда отпреди 2 дни Министерство на финансите да каже кой държи акцизните складове за горива.

Мартин Димитров: Всеки глас е нужен за правосъдна реформа и разследване на картела

Не е важно Нова Република само да бъде в следващото Народно събрание, а да бъде представена с добър резултат, каза във второто издание ...

„Защо е важно това? Защото от тази информация ще стане ясно дали говорим за картел или монопол на пазара на горива. След това ние ще внесем отново нашите законопроекти, които освобождават достъпа до данъчни складове в България. Това е начинът цените на горивата в България да паднат”, аргументира се Мартин Димитров.

„Ние от Нова Република сме за сериозна политика. Блокадата на границата е едно предизборно елементарно шоу, с което не трябва да се занимаваме. Още август 2016 година ние казахме, че заради проблемите с демокрацията в Турция не трябва да има секции извън дипломатически и консулски представителства. Преди тези избори пратихме искане до ЦИК със същия смисъл, на което комисията още не е отговорила”, заяви представителят на Нова Република във връзка с блокадите на турската граница.

„Като говорим за заплахите за националната сигурност, вчера The Wall Street Journal публикува информация за България, която не може да бъде пропускана. В нея се говори за фалшиви социологии, фалшиви новини, за това какви съвети е давал Кремъл на българска партия, на БСП, за променят изборния процес. Гледам всички се занимават с Турция, а никой не споменава за Русия. Като ще отчитаме заплахи за националната сигурност, да гледаме навсякъде, а не само едната”, допълни той.

„Нова Република е единственото принципно дясно в България. Дръжте очите си отворени на 4, защото ГЕРБ вече веднъж предложи коалиция на БСП и ще го направи отново, а ние ще бъдем тяхната опозиция в следващото Народно събрание”, заяви Димитров в заключение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика