Министър Рашков: Борисов трябва да бъде разпитан

6812
Министър Рашков: Борисов трябва да бъде разпитан
Снимка: БГНЕС

"Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит". Това каза в ефира на NOVA служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Това се налага заради подаден сигнал до Рашков от бизнесмен, според когото Борисов му е оказвал натиск да не уличава негов министър в корупция.

Бойко Рашков разпореди проверка на интерконектора с Гърция

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил проверка на газовия интерконектор България-Гърция. Във ведомството е получен ...

По същия сигнал вече са разпитани бивши прокурори на ръководни постове, както и бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

По-рано днес на извънредна пресконференция Бойко Борисов заяви, че целта на атаката е единствено той и че нейната цел е да бъде разпитван. "И сега разиграват целия този панаир, целия този цирк, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени. Целта съм аз. Никога от моята уста такива изречения, че ще пращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв”, обяви Борисов.

„Факти за оказано давление върху този свидетел от страна на Борисов този човек да оттегли показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно престъпление”, каза министър Рашков.

„Някой се страхува, и то много, от факта, който ще бъде установен оттук нататък”, смята вътрешният министър.

Според полицейски източници на NOVA случаят е свързан със старо разследване срещу Мирослав Найденов, който беше земеделски министър в първото правителство на ГЕРБ.

Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в МВР

Агенти на ДАНС не са влизали в МВР, за да изземват секретни документи. Това заяви пред "Свободна Европа" вътрешният министър Бойко Рашк...

„Прекият ръководител на оперативния работник, на който е възложена проверката, е направил необходимото да осуети призоваването и разпита на една следователка от Националната следствена служба. Ще извърша много внимателна проверка какви са мотивите на този пряк началник да възпрепятства изясняването на въпрос чрез разпит на действащ магистрат”, посочи още вътрешният министър.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов обяви, че е бил питан за случай отпреди 10-12 години, за който нямал спомен. Бившият заместник-главен прокурор Бойко Найденов нито потвърди, нито отрече информацията бил ли е в полицията.

От своя страна Бойко Рашков заяви, че когато проверката приключи, ще я предадат на компетентните органи, включително прокуратурата. „Поради устройството на нашата прокуратура, като една централизирана и пирамидално устроена структура, на която върхът е главният прокурор, той ще се намеси обезателно. Той пречи за изясняването на всеки един факт, който касае някой от управляващите”, смята Рашков.

Той разкритикува персонално Иван Гешев и прокуратурата и заради скандала с подслушванията. „Разбирам прокуратурата под ръководството на Гешев. Тя има водеща роля в подслушването на протестиращи български граждани”, каза вътрешният министър. По думите му той също е бил записван.

„Все още не съм открил, но най-вероятно и аз съм бил обект, който е бил наблюдаван, проследяван и подслушван. В службата ГДБОП са разнасяне най-обикновени листчета, които после са били унищожавани. Ние имаме безспорни доказателства за това”, каза още Рашков. Прокуратурата е отказала коментар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика