Младежите на БСП-София се разграничиха от партията: Против хартиената бюлетина сме

7441
Младежите на БСП-София се разграничиха от партията: Против хартиената бюлетина сме
Снимка: БГНЕС

Младежката организация на БСП в София публикува остра позиция, с която се разграничава от ръководството на партията и от парламентарната група на "БСП за България". Младежите са "против" хартиената бюлетина, която може да бъде върната заради спорното предложение на социалистите, входирано в 48-ото Народно събрание.

Според младежкото БСП-София това е станало без решение на нито един от колективните органи на партията, както и "в разрез с досегашната линия на поведение по темата". Промените в Изборния кодекс, които скараха депутатите, са определени като "олицетворение на модела на задкулисие и корупция".

Христо Проданов: Мнозинството ще реши въпроса с хартиената бюлетина

Въпросът с хартиената бюлетина ще се реши така, както прецени мнозинството в НС и както гласуват депутатите. Това заяви Христо Проданов...

"Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още по-голям срив на общественото доверие и до неизмерими щети върху облика на БСП. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем!", се казва в позицията им във Facebook.

"Поредицата от предсрочни парламентарни избори, загубата на обществено доверие в държавните институции, както и задълбочаващата се конфронтация сред политическия елит правят бъдещето на страната ни все по-тревожно и несигурно. В този период на нестабилна политическа обстановка всяко решение трябва да бъде добре обмислено и подложено на широк вътрешен диалог и анализ сред членовете на партията, преди да бъде взето. Необходимо е БСП да бъде двигател на разума, да подхожда с мъдростта и опита на държавноотговорна политическа партия, каквато винаги е била. За съжаление, последните решения, взети неясно как и от кого, са в противовес на фундаменталните принципи за публичност, прозрачност и политика, основана на вътрешнопартийния диалог", гласи тя.

"Във времето на бързоразвиващите се технологии и иновации е недопустимо модерна лява партия, каквато ние искаме да бъде БСП, да препятства развитието на прогрес, улесняващ многократно изборния процес и хората, които го обезпечават. Машинното гласуване ограничи порочната практика за обявяване на голям брой от гласовете на българските граждани за недействителни, успя да възпрепятства до голяма степен купения и контролирания вот. Това е и тезата, с която БСП излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласуване и провеждане на честни избори. Парламентарната група на „БСП за България“ доброволно се отказа от спечелената от нашата партия битка, с което даде възможност на политическите ни опоненти да ни атакуват като част от така нареченото „статукво“. Нещо, което никога не е било присъщо на БСП като партия", пишат още младежите от социалистическата формация.

И отбелязват, че застават "твърдо против" начина, по който спорните решения срещу машинното гласуване и предлагането на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание - точно от лидера на БСП Корнелия Нинова, бяха взети.

Президентско вето няма да спре хартиената бюлетина - Димитър Ганев за "Отговорите" (ВИДЕО)

Президенско вето върху промените в Изборния кодекс за хартиената бюлетина ще бъде по-скоро символично и няма да спре процеса. Това каза...

"Даваме си сметка, че понякога обстоятелствата изискват бързи и държавнически решения, но разбираме и също така, че комуникацията и начинът на представяне в политиката могат да бъдат определящи. Затова смятаме, че въпроси от такова естество трябва да бъдат изяснявани вътре в партията и след това представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде сложен етикет, че се борим сами срещу собствените си решения и битки, с които сме се гордели в миналото", заявяват от младежката организация в София.

"Ние, младежите в БСП-София, сме против нашата енергия да бъде използвана единствено по време на предизборни кампании, а нашите знания и идеи - рядко използвани или пренебрегвани. Поради това се обявяваме твърдо срещу връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и промените в Изборния кодекс. Заставаме твърдо срещу този начин на вземане на решения от такова значение", завършва позицията им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика