Младен Маринов не каза нищо за полицейско насилие на протестите, депутатите от БСП побесняха

6366
Младен Маринов не каза нищо за полицейско насилие на протестите, депутатите от БСП побесняха
Снимка: БГНЕС

СДВР е предприела съответните действия за протеста, като има тревожни сигнали, че има организация за ескалация. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов от парламентарната трибуна.

Той призова всички граждани да протестират мирно. "Полицейските служители не са там, за да бъдат поругавани и да бъдат атакувани и да бъдат провокирани. Те са там, за да пазят обществения ред, да пазят живота и здравето на намиращите се там граждани, да пазят сградите, които олицетворяват институциите на Република България. Те са там, въпреки страхът в техните семейства, че попадайки в такава ситуация, могат да пострадат", каза Маринов.

БСП настоя за изслушване на Младен Маринов заради полицейско насилие на протестите

Парламентарната група на БСП поиска изслушване на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Според опозицията Маринов трябва да д...

На протеста вчера са взривени две силни самоделни взривни устройства, отчете той. Хвърлени са множество бутилки, пликове с червена боя и течност, миришеща на ацетон. Пострадали са двама служители на МВР - един с порезна рана от стъкло в областта на главата, един с наранявания в областта на тялото. Предприети са мерки по изтласкване на протестиращите с цел опазване на целостта на сградата ,представляваща институцията Народно събрание и недопускане на нахлуване на протестиращи вътре в нея, каза още Маринов.

Той обаче не спомена нищо за пребитите от полицията на протеста протестиращи, за което беше извикан в пленарна зала от БСП. Припомняме, че по време на демонстрацията преди два дни след спречкване полицията започна да издърпва един по един няколко души от тълпата. Полицаите ги прибраха зад колоните и последва наказателна акция, което се вижда във видео. А разкази на участници в тези събития се появиха също във Facebook.

Впоследствие директорът на "Пирогов: Асен Балтов потвърди, че има две момчета с комоцио. През последните дни имаше участия в телевизиите на родителите на двете момчета - Евгений Марчев и Димитър Педев.

Поведението на Маринов буквално вбеси червените депутати, които моментално поискаха от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева да върне министъра в пленарната зала и да даде реален отчет за полицейското насилие, което е било упражнено срещу българските граждани.

Две момчета са с комоцио след протестите, потвърди Балтов

Двама протестиращи са с комоцио след като са били пребити на антиправителствените демонстрации. Те са били приети с множество контузии ...

След изслушването депутатът от левицата Кристиан Вигенин се възмути: "Как пък нямаше съвест да се извини. Да каже, че повече няма да се случват нещата по този начин. Има записи, има имена, има лица. Той не е тук да ни занимава с вчерашната случка, а за това, че един човек беше два дни в безсъзнание".

От БСП дори имаше възгласи - "Върнете министъра!" и "Криете министъра", а председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че е казал, че се води разследване за побоя над мъжете.

Евгений Марчев е студент втори курс по право в Хага. Според разказа на баща му, Марчев бил на протеста с приятели. В един момент се озовал на първа линия близо до Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали силно хората пред тях. Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит.

След като бил пребит, студентът бил закаран в Трето РПУ. Притеснените му родители отишли там и започнали да се молят да го видят. Дошла линейка и откарала друг арестант - младеж с кървава рана на ръката. На нея обаче не е бил качен Марчев. След настоятелни молби от страна на родителите, майката е била допусната да го прегледа в килията и установила много тежкото му състояние. От Трето РПУ пратили родителите в СДВР да искат разрешение за линейка. Оттам уж разрешили, но линейка не дошла. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в "Пирогов" и настанен в неврохирургията.

Майката на другото момче - Димитър Педев, също разказа потресаващи неща пред bTV.

Полицията се е гаврела с пребитите на протестите, разкрива майката на бито момче

Беше непоносимо състоянието му за една майка. Той е с много тежко комоцио и ужасно много наранявания по цялото тяло. Има огромен хемато...

"В събота телефонът му бе изключен. Никой не знаеше какво се е случило с него. По телефона дори не ми казаха дали е жив и какво е неговото състояние. По-късно ми казаха, че е стабилен. Може това да е протокол, но аз не разбирам този протокол. Смятам, че поне трябва да се свържат с близките му. Той е окован с белезници в леглото. Пазят го двама полицаи. Занесох му чисти дрехи и те му позволиха да се преоблече. Полицай отиде с него в тоалетната да се облече. Опитах да гледам част от клиповете, но не издържах. Жестоко е пребит, съдя само от вида му", разказва тя.

"Не мога да си представя, че това са хора на реда. Всички видяхме как влачат хора. Те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях. Правили са си селфи. Едно момиче е било с паднала презрамка и те са се гаврили с него", посочва още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика