Москов видя в "Да, България" модерна левица, искаща да върне БСП на власт

3895
Москов видя в "Да, България" модерна левица, искаща да върне БСП на власт
Снимка: БГНЕС

"Тези хора, които учредиха "Да, България", бяха движеща сила в разбиването  на едно дясноцентристко общество, за да може на негово място да се роди една модерна левица, защото"Да, България" може да бъде това. Тя е това - тя е модерната либерална левица на България", заяви бившият здравен министър Петър Москов, който при предишното управление на ГЕРБ се раздели с ръководния си пост в ДСБ.

По думите му пред bTV "поставянето на целта за незабавни избори ще доведе до преповтаряне на сегашната конфигурация и е провокация срещу смисъла и здравия разум. Незабавни избори означава: "Хайде да върнем БСП на власт! Искането на тази група е свързано със сблъсък с реалността."

Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

"Надявам се, че Бойко Борисов и Румен Радев ще се разберат като мъжкари. Това каза в предаването „Тази неделя" по bTV депутатът о...

"В миналия мандат на парламента хората останаха с впечатлението, че разликите между ГЕРБ и РБ опират до това дали 4 или 5 прокурори да се избират за ВСС (бел. ред. - което всъщност е решаващо за начина, по който функционира кадровият орган на съдебната власт и стана причина част от реформаторите да минат в опозиция). Всъщност основните разлики бяха в различната представа за подредба в държавата – че държавата трябва да се върне институционално, регулаторно, финансово в здравеопазването, образованието и сигурността", посочи още Москов.

Според него десницата трябва да се преконфигурира и това не става с лепене на парчето от стария Реформаторски блок. Ако заявката е свързана с деструктивна цел, това не е разговор, който смислените хора ще слушат, смята Москов.

В същото време той коментира, че ГЕРБ "олевяват" и трябва да има обединена десница с консервативна програма. За целта обаче трябвало време.

Скандалът в НЗОК

Лукарски: "Патриотите" ще си изиграят добре картите за Истанбулската конвенция

Не вярвам да се стигне до предсрочни избори. Те отново ще поискат нещо в управлението и най-вероятно ще получат. "Обединени патриоти" д...

"Министърът е политически овластеното лице и е в своето право да изисква, защото носи отговорността. Натискът на министъра на здравеопазването върху другите структури от системата не може да се счита за проблем, защото политическото ръководство на здравното министерство (МЗ) носи отговорност за взетите решения. Невъзможността на министър и Каса да работят успоредно в екип не е проблем на министъра, а на цялата нация заради опасност от блокиране на системата. С цялата ми симпатия към проф. Плочев този конфликт е невъзможно да продължава", каза Москов в коментар за напрежението между управителя на здравната каса проф. Плочев и здравният министър Кирил Ананиев.

"Касата да е нещо, различно от това да е финансов инструмент, с който се изпълнява здравната политика на държава – това е пагубна идея, която води и до част от проблемите в здравеопазването в България", допълни още той.

По думите му най-големите разходи са били свързани с радиохирургията и лъчетерапията и в резултат у нас е била доставена "най-модерната за цяла Европа апаратура".

Затова и Касата, а след това – и министърът е трябвало първо да направят анализ защо при възможността този тип интервенции да се правят у нас дълговете на НЗОК към чуждите каси продължават да се трупат.

Кънев: Борисов се занимава с лъвчета, защото приятелят му Шиши решил да става татко

Провеждаме социалистическа политика и после се чудим защо резултатите са социалистически. Борисов сам се постави в положението всичко в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика