Нагласена ли е обществената поръчка за джипове за над 400 000 лв. за главния прокурор, пита Борис Бонев

6305
Нагласена ли е обществената поръчка за джипове за над 400 000 лв. за главния прокурор, пита Борис Бонев
Снимка: Actualno.com

Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на 2 джипа за над 400 000 лв. за Главния прокурор, пита общинският съветник Борис Бонев чрез социалната мрежа фейсбук .

Аз лично бих му предложил да се самосезира и да се самопровери, призова Бонев.

Сигнал: Главният прокурор купува джипове и коли за близо 1 млн. лв.

Бюрото за защита при главния прокурор се обзавежда с 11 джипове и коли за близо 1 млн. лв. без ДДС. Това става ясно от документацията з...

В документацията се изисква гаранционно обслужване най-малко в следните области - София, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново! При проверка на дистрибуторите на луксозни автомобили, които могат да предложат автомобил с минимум 410 конски сили, се оказва, че единствено победителят в поръчката Порше БГ има сервизен център във Велико Търново. Втората фирма, която участва в обществената поръчка с модел на Мерцедес е отстранена, само защото няма сервиз във Велико Търново.

Голяма част от техническите изисквания към автомобилите дословно съвпадат (дума по дума) с официалната брошура на Touareg, а Законът за обществените поръчки ясно казва, че е забранено да се залагат технически критерии, които дават необосновано предимство на някой участник.

Нужни ли са тези автомобили на един чиновник с писалка? Нужни ли са му 420 конски сили двигател, за да стигне до работното си място в центъра на София? Нужни ли са въздушно окачване с управление на задните колела и активно стабилизиране в завой, автоматично регулиране на нивото и пътния просвет и електронно регулиране на твърдостта на амортисьорите?

А навигационна и мултимедийна система с мултисензорен дисплей? Или пък система за самопаркиране? Нужен ли е цвят металик, който оскъпява с още няколко хиляди лева? А нужни ли са отопляеми дюзи на предното стъкло? Или система за измиване на фаровете?

Културолог: Гешев си купи джипове за 200 000 лева

Стъпка по стъпка управляващите правят грешки, които радикализират протеста. Това коментира културологът и преподавател в университета п...

Дали не е време вместо да се занимава с абсурдни акции по "арестуване" на стотина килограма месо, Главният прокурор да започне да дава отговори за начина, по който управлява тази прогнила институция и обществените пари, които харчи, за да си осигури незаслужен комфорт, посочва още Бонев.

Припомняме, че разкритията за съмнителната обществена поръчка тръгнаха именно от Бонев. Класирането беше обявено в петък, 31 юли, на сайта на прокуратурата. Спечели "Порше БГ" ООД, която остава единствен участник, след като вторият е отстранен.

Поръчката е обявена от прокуратурата в края на май. През юни се разбра, че вече два месеца главният прокурор Иван Гешев се отказва от охраната на НСО и вече е пазен от неговото Бюро за защита.

Бюрото за защита се смята за нещо като втора НСО още откакто премина на пряко управление на главния прокурор през 2013 г. От тогава то укрепва кадрово и материално, дейността му е много тайна и приравнена дори на такива структури като Специализирания отряд за борба с тероризма. Бюрото беше направено основно за пазене на свидетели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика