Настимир Ананиев: Някои хората искат да пипнат промяната още сега, но това ще отнеме време (ВИДЕО)

6728
Настимир Ананиев: Някои хората искат да пипнат промяната още сега, но това ще отнеме време (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

"Коалиционно споразумение ще има и то ще бъде факт съвсем скоро". Това заяви народният представител от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев за Actualno.com. Това коментира и Андрей Гюров от ПП, който обясни, че документът ще бъде факт преди началото на 47-ото Народно събрание, което започва работа на 3 декември.  Междувременно Корнелия Нинова постави на масата условията на БСП за съставяне на правителство. Тя поиска от "Продължаваме промяната" ясни ангажименти свързани с цената на тока, подпомагане на икономиката и доходите както и план при евентуално нова COVID вълна. 

Николай Хаджигенов: Предпочитам за премиер Кирил Петков пред Стефан Янев (ВИДЕО)

До края на седмицата се очаква да станат ясни имената на министрите в евентуалния нов редовен кабинет. Преговорите на експертно ниво пр...

“Има теми, по които имаме различия, но това, в което се обединяваме ще влезе в предстоящото коалиционното споразумение. Решено е да има много промени в законодателството. Аз следя транспорта и пътната безопасност и по време на дискусията всички се обединихме, че трябва изцяло нов закон за движението по пътищата”, коментира той.

По думите му сега тече втория етап от преговорите, в който ще се изчистят договорените 135 политики и на лидерско ниво ще бъде уточнена структурата и състава на бъдещото правителство.

“Фокусът е да се намерят подходящите хора, които могат да свършат работа и които да успеят да изпълнят политиките и мерките от коалиционното споразумение. Има ги тези хора, те са с опит, хора с визия, почетни са и ще приведат, всичко което планираме в действие. Такива хора има най-много в “Продължаваме промяната” – млади са, инициативни, с опит и образование. Те са готови да оставят успешен бизнес или кариера за да искат да бъдат народни представители. Обществото очаква от тях да има стабилност, редовен кабинет и да се върне една нормалност в българското ежедневие”, добави Ананиев.

Той заяви, че по отношение на политиките, за които не са се разбрали с останалите партии, ще се говори, когато има парламентарно мнозинство. Освен това се предвижда да има график за законодателната дейност. Ананиев подчерта, че се очаква парламентът и министерския съвет да работят в плен синхрон. Според него хората искат да пипнат промяната, но това ще отнеме време. Това, според него, е така, защото сега новите управляващи се опитват да оправят едно управление от 12 години на ГЕРБ и “компания” и няма как да стане всичко за два месеца .

Има ли бомби със закъснител в бъдещата коалиция?

Вече втора седмица четирите парламентарно представени партии - „Продължаваме промяната“(ПП), „Има такъв народ“ ...

По повод думите на Кирил Петков, че ще помоли Главния прокурор Иван Гешев да си тръгне сам, за да бъде решен проблема в съдебната система, Ананиев заяви:

“Тук говорим за морал. Съвсем нормално е един политик да призове някой да си тръгне и тук не става дума за липсата на политически опит, както някои се изказаха. В момента се формира едно мнозинство, което вижда проблем в съдебната система, в прокуратурата, във ВСС и това е ясно заявено от почти всички политически сили. Това означава, че ще има мнозинство за да се върви към промяна. Дали ще имаме конституционно мнозинство в момента е много трудно, имайки предвид изборните резултати на ГЕРБ и на ДПС, но това не пречи на новия начин на правене на политика. Да кажеш: Г-н Гешев не ви харесват хората, тръгнете си сам – това е апел на стотици хиляди, на милиони българи, които протестираха по време на летните протести.

Ананиев коментира, че се надява да има стабилно управление, защото хората го очакват, тъй като те искат някой да поеме отговорност и да оправи текущите проблеми. По думите му, за да оправят бакиите на старите управляващи е нужен пълен мандат.

“Това, което харесах у Кирил Петков и Асен Васлев, е че те действат, те не говорят. Те идват от реалния бизнес. Те прилагат прагматичен подход в политиката с конкретни действия и дела”, допълни той.

Корнелия Нинова постави на масата условията на БСП за съставяне на правителство (ВИДЕО)

Потвърждаваме отново волята си да има редовно правителство и ще положим всички усилия, но не участваме в задкулисни договорки. Да се по...

Ананиев потвърди позицията на ПП “Волт”, че подкрепя Кирил Петков за министър- председател, а за финансов министър Асен Василев. По отношение идеята Стефан Янев да продължи да бъде пример в правителството на “Продължаваме промяната”, Ананиев каза, че в него вижда подреденост, коректност и го харесва, като човек, който оглавяваше държавата през последните месеци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика