Нека с КТБ сложим край на прехода, призова Нинова

2671
Нека с КТБ сложим край на прехода, призова Нинова
Снимка: БГНЕС

За КТБ прокуратурата е записала: „има финансиране на различни политици от обществения и политическия живот”. Заради истината, прозрачността, общественото мнение- е редно да се знаят имената на тези хора затова и написахме писмо. Tова заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ случаят с КТБ е пълно огледало на годините на прехода, на обвързването на политически интереси и бизнес интереси, задкулисни договорки, раздаване на пари на гърба на хората.

БСП ще изиска от прокуратурата всички имена на политици, финансирани от КТБ

БСП ще изпрати писмо до Специализираната прокуратура - молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ. Тов...

„Неговото решаване, така че да се върне чувството за справедливост, може да сложи край на модела на прехода. Така ще можем да тръгнем в една постпреходна България, с други правила и в политика, и в икономика. Нека да се знае истината- кои са всички тези хора и да има справедливост”, каза още тя. По повод отговора на главния прокурор на писмото на БСП, Нинова заяви: „Корупция с четене на закони не се бори, а с прилагането им. Ние ще четем и ще пишем закони, но те трябва и да се прилагат."

Помолена да даде оценка за почти 100 дни управление на кабинета Борисов 3, Корнелия Нинова заяви, че тя е слаба.

По думите й хората посочват като свои основни проблеми бедност и сигурност. „Няма никакви действия за повишаване на приходите, освен повишаването на минималната пенсия- и то не с толкова, с колкото обещаха. Ще започне обедняване, защото се вдигнаха вода, ток, административните такси в съдилищата, акцизи на цигари”, обясни лидерът на левицата.

По темата за национална сигурност, тя заяви, че на КСНС са разписани много хубави неща, но нищо не се случва. „Приемат се лобистки закони, които са в интерес на определени групи и държавата е разтресена от скандали всеки ден, които не решават нищо. Председателството можеше да ни обедини, но вместо да се занимаваме с политики, управляващите го сведоха до кражбите на плочки от НДК”, заключи Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова оцени работата на парламента с 2+

Лидерът на БСП Корнелия Нинова оцени дейността на парламента с 2+. “Оценката ми за парламентарния сезон е 2+”, каза тя пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика