Николай Иванов: С вота ще докажем цялата конструкция и механизъм на корупционните практики, които създава ГЕРБ

2354
Николай Иванов: С вота ще докажем цялата конструкция и механизъм на корупционните практики, които създава ГЕРБ
Снимка: Архив

„Работната група с мотивите и подготовката на процедурата по вота на недоверие под ръководството на Красимир Янков вече е на финала и има готовност да внесе документите през следващата седмица.“ Това заяви в ефира на Канал 3 народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Иванов. „Вотът няма да бъде отнесен само към конкретен пример или сектор, в който има корупция. Ще докажем цялата конструкция и механизъм на корупционните практики, които създава управлението на ГЕРБ“. Иванов отбеляза, че корупционната среда тръгва от законодателството и нормативната уредба, които генерират неясни правила през назначената по партиен принцип администрацията от най-ниското до най-високото ниво.

По думите му корупционните действия не се предотвратяват, защото голяма част от институциите, които трябва да осигуряват превенцията нямат възможността да го правят след многогодишни трансформации, преобразувания и сливания. „Цялата тази конструкция ще бъде проследена и ще бъде доказано, че държавата има нужда от много сериозна законодателна и управленска реорганизация, която не може да стане при това управление“. Иванов попита, защо законопроектите не минават оценка от специално създадена антикорупционна комисия, която предварително да каже дали създават корупционна среда, или не.

По темата за вътрешнопартийния избор за ръководство на БСП, Иванов беше категоричен, че застава зад кандидатурата на Красимир Янков за председател на левицата. „Той е първият кандидат, който заговори за това БСП да върне своята лява идентичност, как да създаде такава идейна платформа, която не само да привлича хората, но и да докаже, че наистина е масова лява партия.

На БСП е необходима разумна сила, а не непремерена агресия на всяка цена. Смятам, че той съчетава политическия опит, и сериозна организационна подготовка. Красимир Янков може да даде импулс на хората, които подкрепят БСП“, аргументира се Иванов.

Според депутата има криза на доверието в БСП, но вътрешнопартийната кампания ще влее допълнителна енергия и ще даде сила на партията да се подготви за предстоящите парламентарни избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com