Николай Марков: Мафията ни убива, а не COVID-19

4705
Николай Марков: Мафията ни убива, а не COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Вече сме на 1-во място в света по смъртност. Браво, другарю Борисов, успяхте! Винаги първи.

Малко е стряскащо да си представим, че в България се умира най-много, но какво да се прави - управлява мафия. Тя унищожава всички видове ресурси, личностен и национален капитал, потенциали и прочее възможности за приличен и достоен живот. Във всички страни, където управлява организираната престъпност и държавата е отвлечена от такива бандити, резултатът е същия като у нас - смърт, бедност и унижения", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

България вече е първа по смъртност от COVID-19 в света

Първи сме по смъртност от COVID-19 в света. Това сочат последните данни на статистиката - разчетени от епидемиологът и преподавател в L...

"Заемеме първото място по смъртност и започваме да се състезаваме само със себе си, защото лошото тепърва предстои. На този фон, така наречените министри са плъзнали по всички медии и са ги окупирали с тоталните си манипулации, популизъм и отвратителна безпардонност, неизмерима за европейска държава.

В коя държава член на ЕС, нейният премиер щеше да бъде подкрепен от Европейската комисия, ЕНП и прочее европейски институции при фактите за престъпления и мащабите им изнесени публично!? Това не може да се случи никъде другаде, но според европейските политически лидери и бюрократи, в България може - защото не ни уважават. И защо, обаче, да ни уважават, като тези неща се защитават, а не са дарения от когото и да било, за когото и да било.

Първо място по смъртност, а националната ни трагедията едва започва. Милиардите са вече откраднати от политическите ни бандити, а за лекарите няма достойно възнаграждение, болниците са като гробници, а нивото на медицината достига на това в Сомалия. Нищо не става без пари, но най-странното е, че всичко се случва точно когато европейските фондове са отворени за нас. Въпросът е къде отиват парите. Нашите пари, господа!

Ограбени сме, унижени и убивани като лош човешки материал. Уплашени сме. Страхумваме се, докато стоим в студените си домове и умираме по недостоен начин сгушени в някой болничен коридор. Като псета. Лекарите са унизени и бягат от своята отговорност, болниците ни нямат нищо общо с тази дума, а лекарства също няма. При тези обстоятелства е повече от ясно , че ще се умира, но не от Ковид, а следствие на дългогодишен грабеж и некомпетентно престъпно управление.

Мерките срещу COVID-19 - поставя ли ги под въпрос смъртността в България и Швеция?

България вече се намира на първо място по смъртност от COVID-19 в Европейския съюз. Това показват данните на Европейския център за конт...

Разследване, присъди и затвор за целия този кабинет. Незабавно. Ако това се отложи по каквито и да било причини, справедливия гняв ще изгори до основи повече неща отколкото можем да си позволим. Много повече. Сеете ветрове и ще жънете бури, другари управляващи. Скоро. Така или иначе сме на първо място по смъртност и от тук нататък аз не виждам нищо страшно пред нас като нация и като личности. Събудете се, утре е късно, а вече сме на първо място по смъртност без война.

Мафията ни убива, не Ковид."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика