Николай Нанков: Вместо служебен кабинет, имаме ударна група ревизори на президентския предизборен щаб

8590
Николай Нанков: Вместо служебен кабинет, имаме ударна група ревизори на президентския предизборен щаб
Снимка: ПП ГЕРБ

"Вместо служебен кабинет, имаме ударна група ревизори на президентския предизборен щаб" - това каза пред журналисти днес Николай Нанков - водач на листата на ПП ГЕРБ за Ловеч.

"Единствената задача на служебните министри е да манипулират общественото мнение чрез комбиниране на полуистини и откровени лъжи. Днес министърът на икономиката разигра театър с нарочно източен язовир край Ловеч – местните хора се кълнат, че преди две седмици водоемът е бил пълен." - подчерта Нанков, който беше на мястото при язовир "Пазар дере".

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор предписва на предприятието за управление и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър“, съобщи той и допълни, че ремонтните дейности по обекта са били крайно наложителни, защото язовирът често е преливал и е ставал причина множество катастрофи по минаващия наблизо републикански път София-Варна.



От ГЕРБ Ловеч предоставиха и снимков материал от камерите при язовир "Пазар дере", които доказват правотата на думите на Нанков. Стоп-кадрите от видеокамерите при язовира показват, че на 30 май язовир "Пазар дере" е бил пълен, а на 6 юни той вече е бил източен. "Язовирът е бил източен вероятно, за да се направи един репортаж. Много са въпросите, които днес получиха отговор, но и породиха още въпроси. Кой е разпоредил източването? Кой хвърля лъжи в пространството за цените на материалите, използвани за ремонт и защо?" - питат от ПП ГЕРБ Ловеч.



"Преди няколко дни регионалният министър Виолета Комитова обърка мястото, откъдето трябва да минава част от трасето на магистрала „Хемус“ с площадка за паркиране на тежка техника. За да внуши, че милиони са потънали безследно." - коментира още Николай Нанков. По думите му, ако наистина министър Комитова разбира инвестиционния процес, тя нямало да обяснява, че подготовката на проектите отнема 4-5 години. "Ако беше така, нищо нямаше да е построено." - категоричен е Нанков. "Причината за забавянето е във Вашия двор – бездейства иначе работеща и компетентна администрация, отговорна за отчуждителните процедури. Тя е под ръководството на бившия ви зам.-министър, който вместо да управлява тези процеси, управлява протестите в държавата!" - обърна се задочно към регионалният министър Николай Нанков. Водачът на листата на ПП ГЕРБ за Ловеч изрази отново опасение, че с действията и бездействията си служебният кабинет на практика ще спре строителството на автомагистрала „Хемус“. "Аутобанът, толкова дълго чакан от цяла Северна България, няма да е готов през 2024 г. И за това няма как да обвинят ГЕРБ!" - заяви Нанков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com