Нинова: Борисов ни връща в Средновековието, управлява с глашатаи (ВИДЕО)

7125
Нинова: Борисов ни връща в Средновековието, управлява с глашатаи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ни връща в Средновековието щом управлява с глашатаи, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Репетирате дали ше ви оправя още днеска или кво? (ВИДЕО)

Репликата от заглавието излезе от устата на премиера Бойко Борисов на старта на днешното редовно заседание на правителството - по адрес...

Тя коментира гневната реплика на Борисов от сутринта към шефа на АПИ - да обяснява на хората по мегданите ситуацията с винетките.

"Както знаете вече, вчера жители на Нови Искър, на Бистрица излязоха на протест затова, че им налагат глоби за неплатени винетки по Северната тангента. Разбира се, както винаги, премиерът, притеснен от това, че някой може да излезе на протест, днес на Министерски съвет, привиква изпълнителният директор на АПИ и му нарежда да тръгне по селата като глашатай, да стои на площадите, да обявява на хората, че няма да плащат винетки по три пъти.

Уважаеми жители на Нови Искър, Долни Богров, Банкя, Панчарево, Герман, Пасарел, Железница, Бистрица и други, знайте, че вас ви глобяват по нареждане на премиера Бойко Борисов', подчерта тя.

"Премиерът каза 'ще ви изчистя". Каква е тази риторика?", възмути се Нинова. "Хора не търпете това отношение", призова българските граждани тя. И окачестви настоящото управление като "едноличен режим на Борисов".

"Решението, с което са определени тези пътища, е на Министерски съвет - публикувано, обнародвано, подписано от премиера Борисов. Нека да видим какво се случва днес. Директорът на АПИ е изпратен да бъде глашатай по селата, като поеме отговорността за това, което премиерът Борисов лично е наредил за тези хора.

Няма нужда да ядосвате премиера и подчинените му да ходят по площадите да крещят като глашатаи

Няма нужда да ядосвате министър-председателя, просто викнете г-жа Аврамова тук, може и зам.-министър Нанков, който е пряко отговорен за...

Нинова поиска лично Бойко Борисов да обикаля по населените места и да обяснява. Тя призова служителите му да имат смелост и да му кажат грешките в очите.

"Имаме и един апел към държавната администрация, конкретно и към г-н Терзийски. Хора, имайте достойнство. Не може да ви викат, да ви мачкат, да стоите мирно и вие да казвате: „Слушам г-н премиер” в 21 век, в парламентарна република. Имайте смелост да му кажете в очите - това, което правим, е по Ваше разпореждане, г-н Борисов, и единственият начин да се промени, е Министерски съвет да се събере и да промени решението, с която е определил тези населени места да плащат винетка.

Сега отново ще си измият ръцете с вас. Поредният администратор, поредният директор на някой агенция, за да бъде едноличният властелин целият в бяло. Хора, докога ще вярвате на това? Докога ще позволявате да манипулира цялото общество? Държи винаги да излиза спасителят, обединителят, след като той стои в основата на всичко това.

Само преди седмица каза, че не знае, че ДАНС са подслушвали президента, а ДАНС му е подчинена, днес заявява на АПИ: ”Какво правите, аз сега ще ви изчистя“. Чуйте каква реторика, за какво ще ги чистите г-н Борисов, за това, че изпълняват решения на Министерския съвет?

Уважаеми български граждани, не търпете повече това унизително отношение, тези манипулации, тези внушения, защото те се трупат всички на ваш гръб. Вие плащате от собствените си малко пари за всичките своеволия и едноличен диктат на премиера Борисов, каза още Нинова в декларация от името на БСП в парламента.

Борисов към АПИ: Защо ми правите номера? Още днес ще се разправя с вас!

"Шефът на АПИ тука ли е? Що ми правите тези номерца, а, що ми правите номера?" Това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика