Нинова: Евроизборите се явяват и като вот на недоверие към правителството

1692
Нинова: Евроизборите се явяват и като вот на недоверие към правителството
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Борим се да сме първа политическа сила и гледаме на евроизборите и като вот на недоверие към управлението. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като регистрира листата на "БСП за България" в ЦИК за евровота

"Регистрирахме силна листа и сме уверени в победата", категорична е Нинова. Тя подчерта, че в листата на левицата има ярки хора, политически и граждански ангажирани и най-важното - доказали се в професионалния и жизнения си път, че са защитавали винаги българския интерес и са професионалисти.

БСП регистрира листата си за евроизборите

Тръгваме с листа със силни и ярки хора към победа на евроизборите. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС. Борим се ...

Нинова допълни, че сред кандидатите на БСП има финансисти, лекари, хора от образователната система, работили по европейски фондове, сигурност и отбрана.

зпращаме в ЕП специалисти, които освен да пазят българския интерес и да го защитават в общия ни европейски дом, ще се борят и по секторните политики- животът на национално равнище в България да се подобри чрез европейската обща политика", каза още тя.

На въпрос за колко евродепутати се бори БСП, Нинова посочи, че партията се бори да е първа политическа сила.

"Не се целим в бройки. искаме да получим най-голямо доверие от българските граждани. Не само защото и Европа е пред сериозен избор накъде да върви, а и защото гледаме на тези избори като вот на недоверие към управлението в България. Чрез победата на европейските да постигнем промяна тук с предсрочни парламентарни избори и ново доверие от народа към политическите партии", допълни лидерът на БСП.

БСП на кръстопът - с младите или в небитието

Вътрешните борби в БСП са основната тема в политическото пространство през последното денонощие. След десет часа дебати и таен вот Наци...

FB_VIDEO

Корнелия Нинова заяви, че БСП ще се опита да направи съдържателна предизборна кампания. "Нашите кандидати в листата вече са в градовете и селата на България, провеждат срещи. Разговаряме по нашата "Визия за Европа", по нашата "Визия за България". Искаме да представим възможните решения на ежедневните проблеми на българите, както и възможните пътища за развитие на социална, икономически развита и единна Европа", уточни Нинова.

На въпрос, ако БСП загуби изборите, дали тя като председател на партията ще поеме отговорност за листата, Корнелия Нинова отговори: "Ако тръгваме на старта на една кампания с мисъл за загуба, по-добре да не започваме. Засега мислим и се обръщаме към българските граждани да ни подкрепят. Разбира се, всичко зависи от тях. Ние ще направим, каквото е необходимо в тази кампания, за да спечелим доверието им, от тях зависи дали ще ни го дадат. Тръгваме с нагласа за победа".

Нинова не отбягна е въпросът дали се чувства бламирана от Националния съвет и подреждането на листата на партията. 

Без Станишев в листата на БСП за евроизборите

Стана ясен пълният вариант на листата на Корнелия Нинов, с която тя ще влезе на заседанието на Националния съвет на БСП, което започва ...

"Не се чувствам бламирана от Националния съвет - не за пръв път, надявам се и не за последен в нашата партия ще има спорове и дебати по съдържание. Имахме различия и прекарахме 11 часа в разговори. Затворихме листата и това е краят на спора - тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила“, обясни Нинова. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика