Нинова излиза в отпуск заради изборите в БСП, 52 са с номинации за лидерството

2865
Нинова излиза в отпуск заради изборите в БСП, 52 са с номинации за лидерството
Снимка: БГНЕС

БСП е на финалната права преди изборите за лидер в партията. Корнелия Нинова излиза в отпуск заради предизборната кампания, партията поема кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. До момента петима кандидати, от 52-ма номинирани, са подали официално документи за избор на председател на БСП. Срокът за това изтича на 6 август. Това стана ясно на специална пресконференция на партията, предаде репортер на БГНЕС.

„Отчетно-изборната кампания е към своя край. От 300 конференции остават да се проведат само 8. Дотук има 52-ма души, номинирани за председател на партията. На 6 август изтича срокът, в който номинираните трябва да подадат документи дали се кандидатират или не. Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за пряк избор на председател. От 12 август, по нашите правила, излизам в предизборна кампания. За времето на кампанията предоставям правомощията си на заместник-председателят на партията Владимир Москов“, обясни Нинова, която припомни, че Москов е седем мандата кмет на Гоце Делчев и член на Комитета на регионите. Тя подчерта, че своят заместник по време на отпуск избира председателят, а не Националният съвет.

Корнелия Нинова: Стоя зад онези в БСП, които искаха национална подписка и протести

Кампанията за избор на председател в партията продължава, каза пред БСТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова и призова членовете на партият...

Нинова ще депозира своите документи пред червената ЦИК още днес, а освен нея в първия пряк избор на председател на левицата досега заявка за участие са направили още: Галина Василева и Ирина Михайлова от социалистите от Перник, депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов, и Георги Тодоров от Бургас. Има още два дни, в които бройката може да нарасне, каза Нинова.

На въпрос за кандидатурата на Кирил Добрев, Нинова заяви:

„Разбира се и Кирил Добрев до 6-ти има време да подаде документите за своето участие, не го коментирах и не го призовах, защото не го разбирам като алтернатива. Последните четири години, политиката, която провеждахме като ръководство, я провеждахме заедно. Разбира се, ако в последния момент е разбрал, че има алтернативно виждане за ръководството на партията, той ще си подаде документите, добре дошли са всички на състезанието на 12-ти, каквото реши народът."

Тя отправи призиви към другарите си, които са критикували нейната работа назад във времето, да „затворят страницата на публичното противопоставяне“.

Нинова се оплака от кампанията за властта в БСП

БСП продължава. Аз оставам член на БСП, продължавам да си работя на това равнище като член. Така Корнелия Нинова отговори пред БНТ на в...

„Призовавам т. нар. вътрешна опозиция, която има различно мнение, което уважавам, за пътя на БСП, за начина на правене на политика, за стила на работа, да решим този спор по единствения демократичен начин – прекия избор“, допълни още тя.

Кой ще бъде лидер на БСП ще решат социалистите на 12 септември.

Корнелия Нинова обърна внимание и на условната присъда на бившия министър от редиците на БСП Румен Овчаров. „На първо четене прави впечатление двойният аршин в правораздаването. На г-н Овчаров му е прочетена присъда за нещо, което се е случило преди повече от 10-11 години и по конкретно за това, че като министър не е упражнил контрол върху едно от търговските дружества, което не е събрало наеми, които по-късно се оказва, че са събрани. И то без това да е задължение на министъра. В същото време днес никой не повдига въпроса за търсене на финансова отговорност на финансовия министър, че не е упражнил контрол над комисията по хазарта, заради което държавата е претърпяла щети от 700 млн. лева“, смята тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика