Нинова: На полувремето сме. Промяната ще продължи

1161
Нинова: На полувремето сме. Промяната ще продължи
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че левицата е загубила изборите, но състезанието не е приключило. "Намираме се на полувремето, продължаваме промяната и тя ще стане", заяви Нинова в речта си по повод първото заседание на новия парламент..

В словото си тя обеща социалистите да предложат промени към добро във практически всички сфери: промяна в пенсиите за възрастните, поправка на законите, свързани с образованието, подобряване на условията за труд в здравеопазването и системата на МВР, разследване и предложения за премахване на практиките за неспазване на трудовото законодателство, включително неизплащането на реални заплати и осигуровки.

ГЕРБ даде заявка за пълен мандат

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде заявка за пълен 4-годишен управленски мандат и декларира, че за пар...

Председателят на БСП обеща още следващата седмица партията да внесе промени в поредица от закони, както и де поиска изслушването на Комисията по енергийно и водно регулиране за определянето на цените на тока и парното и "с въпрос дали работят за гражданите или за монополите".

Тя обяви, че социалистите ще се борят за замразяване на депутатските заплати на нивото от 43-ия парламент и за преизчисляване на всички пенсии според средния осигурителен доход за 2013 г.

"Нека се обединим за съществуването ни като народ, за националния ни суверенитет и за европейското ни бъдеще", призова Нинова.

Тя подчерта, че в дебата за бъдещето на Европа „нашата позиция е, че искаме обединена Европа, да бъде съхранен ЕС“. Сред приоритетите Нинова посочи и външна и вътрешна сигурност на страната ни, промяна на Дъблинското споразумение, създаване на устойчивост, политика на доходите

Новите депутати положиха клетва

Новоизраните депутати произнесоха клетвата, записана в Конституцията. Текстът ѝ гласи "Заклевам се в името на Република България да сп...

"Изключително е важно да защитим интересите на българите в Обединеното кралство. Референдумът в Турция – ние не се месим във вътрешните работи на други държави, но няма да позволим и на нас да ни се бъркат", каза лидерът на социалистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика