X
 
 

Нинова: В България един човек управлява народа и неговите пари

3321 10
Нинова: В България един човек управлява народа и неговите пари
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но eдноличната власт в България е факт, защото един човек управлява народа и неговите пари. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на представянето на листата на „БСП за България“ в Южния парк и във връзка с думите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от началото на седмицата, че всички трябва да се обединят срещу пълзящата диктатура на неговите опоненти, предаде „Фокус“ .

„С още нещо обаче днес трябва де се обърнем към българския народ. 26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България. Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода, основна европейска, българска и човешка ценност, но свободни хора ли сме днес? На едни от последните места по свобода на изразяване, на слово и медии. Който си позволи да мисли различно, да говори различно, да критикува, е подложен на безпрецедентен натиск. Ето ви Елена – най-ярък пример за това. Искаме равни възможности, но в България близките до властта са по-равни от другите“, коментира още лидерът на БСП. Тя посочи, че партията иска върховенство и равенство пред закона.

Нинова: Евроизборите се явяват и като вот на недоверие към правителството

Борим се да сме първа политическа сила и гледаме на евроизборите и като вот на недоверие към управлението. Това каза лидерът на БСП Кор...

„Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова по си недосегаем за закона“, каза още Нинова. Според нея целта не е да падне една партия и да седне друга, а да се постави началото на промяна на модела. Нинова посочи, че много от хората гледат на европейските избори с недоверие. „Някои от вас не вярват, че Европа може да повиши доходите ни. Може, ако се преборим за минимална работна заплата и минимална пенсия. Ако се преборим за инвестиции в България, които да осигурят работни места. Други от вас не вярват, че Европа може да помогне на децата им. Може, ако нашите представители там, ако социалистите, левицата в Европа се преборим да наложим младежката гаранция, младежкия план за образование и за работа, културния чек за младите хора. Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие.

Може, скъпи сънародници, ако изградим силна, независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура. Да се гласува за европейските избори има смисъл, защото те са важни за всеки българин, за всеки дом, за справедливостта сега“, коментира Нинова. Тя посочи, че в Европа не трябва да се изпращат хора, които срещу потупване по рамото със силните на деня предлагат послушание, а достойни българи, професионалисти и подчерта, че листата на БСП включва доказани икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на образователната система и на културата, международници, авторитети в България и Европа.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 9 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Пфу, тука пълно само с тролове
 • Анонимен 8 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  За народа бих се съгласил. Винаги го е управлявал един човек, но за парите... Там отдавна има една партия, която разпределя нашите, общите пари, в посока на собствените си интереси и персони. Нищо ново под слънцето!
 • ПРОСТ като Тиква 7 ПРОСТ като Тиква преди 10 месеца Профил на трол?
  За тези които не знаят историята за прякора на Бойко Тиквата малко инфо . Тайният прякор датира от мутрагенските години . Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се насра".
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Не лъжи комунисте 6 , 7 ! На вас ви липсват факти и в злобата си , за да унижите политическият си противник, му измисляте прякор ! От всякъде сте мръсници.......
  : 0 !
 • ПРОСТ като Тиква 6 ПРОСТ като Тиква преди 10 месеца Профил на трол?
  За тези които не знаят историята за прякора на Бойко Тиквата малко инфо . Тайният прякор датира от мутрагенските години . Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се насра".
 • Анонимен 5 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Нинова: В България един човек управлява народа и неговите пари, както преди 1989 г. по времето на Т.Живков.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Курнело ма, нали тоя един човек е ученик и следовник на Тато?! Що съ прайш на ощипана?!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Ба мааму,искат равен старт,справедливост!?Кой кумонделите,червените милионери,последователите на Луканов,Беров,Виденов,Орешарски !?Тези които разсипаха България и я разграбиха а сега червени синове и внучета мляскат за власт брей!?Позитански боклуци мислите че нарада е забравил,не еее ядец!!!
 • ББ 2 ББ преди 10 месеца Профил на трол?
  Долна комунистическа паплач.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  БСП(БКП)=КАТАСТРОФА=ТОТАЛНА ЩЕТА
Нагоре