Нинова: В България един човек управлява народа и неговите пари

4316
Нинова: В България един човек управлява народа и неговите пари
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но eдноличната власт в България е факт, защото един човек управлява народа и неговите пари. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на представянето на листата на „БСП за България“ в Южния парк и във връзка с думите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от началото на седмицата, че всички трябва да се обединят срещу пълзящата диктатура на неговите опоненти, предаде „Фокус“ .

„С още нещо обаче днес трябва де се обърнем към българския народ. 26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България. Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода, основна европейска, българска и човешка ценност, но свободни хора ли сме днес? На едни от последните места по свобода на изразяване, на слово и медии. Който си позволи да мисли различно, да говори различно, да критикува, е подложен на безпрецедентен натиск. Ето ви Елена – най-ярък пример за това. Искаме равни възможности, но в България близките до властта са по-равни от другите“, коментира още лидерът на БСП. Тя посочи, че партията иска върховенство и равенство пред закона.

Нинова: Евроизборите се явяват и като вот на недоверие към правителството

Борим се да сме първа политическа сила и гледаме на евроизборите и като вот на недоверие към управлението. Това каза лидерът на БСП Кор...

„Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова по си недосегаем за закона“, каза още Нинова. Според нея целта не е да падне една партия и да седне друга, а да се постави началото на промяна на модела. Нинова посочи, че много от хората гледат на европейските избори с недоверие. „Някои от вас не вярват, че Европа може да повиши доходите ни. Може, ако се преборим за минимална работна заплата и минимална пенсия. Ако се преборим за инвестиции в България, които да осигурят работни места. Други от вас не вярват, че Европа може да помогне на децата им. Може, ако нашите представители там, ако социалистите, левицата в Европа се преборим да наложим младежката гаранция, младежкия план за образование и за работа, културния чек за младите хора. Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие.

Може, скъпи сънародници, ако изградим силна, независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура. Да се гласува за европейските избори има смисъл, защото те са важни за всеки българин, за всеки дом, за справедливостта сега“, коментира Нинова. Тя посочи, че в Европа не трябва да се изпращат хора, които срещу потупване по рамото със силните на деня предлагат послушание, а достойни българи, професионалисти и подчерта, че листата на БСП включва доказани икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на образователната система и на културата, международници, авторитети в България и Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика