Нинова: Забраниха ни събора на "Бузлуджа", но ще го направим на жълтите павета

2713
Нинова: Забраниха ни събора на "Бузлуджа", но ще го направим на жълтите павета
Снимка: БГНЕС

"Уважаеми български граждани, вчера се случи нещо безпрецедентно в президентската институция. Тежко въоръжени представители на органите на реда, както и показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, Конституцията и правовия ред.

Днес премиерът Борисов прехвърли отговорността за случващото се в държавата на НСО. Твърде елементарно, г-н премиер. Отговорността за случващото се е ваша", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

Корнелия Нинова пред Президентството: Тук сме, за да подкрепим президента, Конституцията и върховенството на закона

"Пред президентството сме, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Срещу президента Радев се води война от първия ден о...

"Разгради се държавността, институциите не работят, България е сред най-корумпираните страни в Европа, у нас бедността и неравенствата са по-високи.

Демографската катастрофа е факт, поставихте ни на унизителното 111-то място по свобода на изразяването. Най-вече създадохте мафиотско-олигарфичен модел на управление и всеки, който се противопостави на този модел е преследван и компрометиран.

Държите народа в подчинение чрез страх. Но страхът не дава бъдеще, той може да гарантира диктатура, но не дава перспектива. Ние искаме точно това - нормален живот и перспектива за всеки българин", заяви Нинова.

Тя посочи, че вчера хиляди хора са излезли да кажат, че не може да продължава по този начин и ги поздрави за това.

"Искам от името на БСП да заявя тук открито, за да няма после спекулации, приказки за преврат, да не си позволявате да преследвате хора в страната. Затова го правя от парламентарната трибуна, директно, открито и с пълното съзнание.

Борисов видя сценарий срещу еврозоната и преврат: Те го изкъпаха, той отива и вика – държа Борисов отговорен

Имам честта да съм приятел с Камен Донев, уникален човек, вечер много обичам да слушам неговите монолози. Понеже ми е много мила държав...

Хиляди наши членове и симпатизанти, коалиционни партньори, хора, които нямат общо с БСП, от вчера заявяват желание и готовност да участват в протести в цялата страна. Не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим", каза Нинова, цитирана от Фокус.

"Вчера властта ни забрани да проведем традиционния си събор на левицата на връх "Бузлуджа". Добре, ще го направим на жълтите павета в София пред Министерски съвет. Ще го направим като национален митинг и нека всички желаещи промяната, без оглед на партийните си интереси, се обединим. Не става дума за партийните, или лични рейтинги, а за България", продължи лидерът на БСП.

Тя посочи, че БСП е парламентарно представена партия и ще използва всички механизми на закона и затова внасят вот на недоверие вътре в парламента. "Вярваме във вашата подкрепа", обърна се Нинова към българите.

"Уважаеми депутати, мислете, математическият сбор от 121 тук вътре или енергията на хиляди навън. Скъпото лично депутатско място за още няколко месеца или години бъдеще за България и просперитет на народа.

Вчера отбелязахме 170 години от рождението на Иван Вазов, ще приключа с неговите думи. "Каквото и да правите, не се гаси, туй що не гасне", каза лидерът на БСП.

Гешев: Г-н Радев се катери по гърба на Прокуратурата, очаквайте всичко от нас

Има ли мафия в прокуратурата? Президентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката. И най-сериозната мафия е п...

Малко по-късно стана ясно и, че левицата е внесла в деловодството на Народното събрание третия поред вот на недоверие към кабинета "Борисов". Темата е корупция и ескалиране на напрежението в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът Главчев след отказа на Даниел Митов

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com