Нинова заплаши управляващите с КС и съда в Страсбург заради Жаблянов

1597
Нинова заплаши управляващите с КС и съда в Страсбург заради Жаблянов
Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ гласувате оставката на Валери Жаблянов, отивате на Конституционен съд. Ако я гласувате, отивате в Европейския съд по правата на човека.

Това заяви в защита на съпартиеца си лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че искането за оставката на зам.-председателя на Народното събрание е противоконституционно.

Нинова застана зад Жаблянов, обвини Борисов в лъжа за Истанбулската конвенция

Лидерът на БСП Корнелия Нинова застана зад скандалното изявление на Валери Жаблянов, което той направи за Народния съд. „Заста...

"Ще получите осмата европейска присъда, която ще ви покаже, че Граждани за европейски развитие на България (ГЕРБ) е заглавие, зад което стои диктатура, унищожаване на всяко инакомислие, репресия към всеки различен", заяви тя.

По думите ѝ исканата оставка на Валери Жаблянов е елементарно отмъщение за оставката на Димитър Главчев (бивш председател на Народното събрание от ГЕРБ, бел. ред.). Нинова припомни, че той подаде оставка като председател на парламента, за да не бъде пленарната зала празна при посещението на Антонио Таяни. "Това е отмъщение за онази оставка, която беше заслужена заради нарушаване на основни принципи на Конституцията и правовата държава", обясни Нинова.

Тя посочи, че президентът Румен Радев е прав да казва, че парламентарната република атрофира и обвини ГЕРБ, че дава нов принос в тази атрофия, превръщайки парламента в съд. "Днес това тук е трибунал. Извънредно съдилище срещу инакомислещите", аргументира се лидерът на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика