Ниска избирателна активност до 10 часа сутринта

3025
Ниска избирателна активност до 10 часа сутринта
Снимка: iStock/Guliver

Ниска е избирателната активност сутринта в страната. Общо 439 088 души са гласували до 10.00 часа в днешния изборен ден, което прави 6,84% избирателна активност. Тя е по-ниска в сравнение с предходните избори за Европейски парламент, провели се през 2014 година, когато е била 7,62%. Най-висока е избирателната активност в Кърджали (19,91%), а най-ниска – във Варна (5,51%).

В област Видин до 10.00 часа са гласували 8,73 процента, съобщи за Дарик председателят на Районната избирателна комисия Емил Емилов. Най-висока е избирателната активност в община Бойница, където са гласували 21,92 процента от имащите право на глас, а най-ниска е в община Видин - 6,42 процента. Общо 88 826 са избирателите от 11-те общини в област Видин, които гласуват днес в 259 избирателни секции.

Ще бележи ли апатията евровота?*

Четири дни преди 400-те милиона потенциални европейски избиратели да бъдат призовани пред урните, лидерите на ЕС се надяват да преобъ...

Общо 8855 души са гласували в Стара Загора към 10.00 часа, съобщават от пресцентъра на общината. Всички 208 секции на територията на община Стара Загора са отворени. Няма сигнали за нарушения в изборния ден.

Избирателната активност в Силистренско към 10.00 часа е 10.13 на сто, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК) в Силистра. Най-висока е избирателната активност в Ситовската община на Силистренска област - 14.3 на сто. Изборният ден в Силистренско е започнал нормално, няма съществени нарушения, съобщиха от Районната избирателна комисия /РИК/ в Силистра. Право на глас в района имат 108 845 души. Поучени са 130 400 бюлетини. Открити са 225 избирателни секциии, от които 4 са подвижни. В тях работят 1830 души. Петдесет и пет машини за гласуване са получени в Силистренско.

Изборният ден в област Търговище протича нормално. Активността към 10 часа е 9,4 на сто, каза председателят на Районната избирателна комисия адвокат Гергана Цонева. Своя глас за представители на Европейския парламент са дали 10 390 гласоподаватели. До момента в РИК няма подадени сигнали за нарушения, не са внесени жалби. Всички машини за гласуване работят. Един техник ще отговаря за няколко секции, за да може да се реагира адекватно при нужда, допълни Цонева.

Избирателната активност в Старозагорска област до 10.00 часа е 6.84 на сто, информират от пресцентъра на областната администрация. Най -висока е избирателната активност в Община Опан - 13,45 на сто и Община Гълъбово- 11,31 на сто. На трето място се нарежда Община Братя Даскалови - 8,77 на сто, а на четвърто Община Николаево - 8,35 на сто. До урните в областния град вече са били вече близо 7.00 на сто от имащите право на глас в областния град. Най-ниска е избирателната активност в Община Чирпан - 5,73 на сто и в Община Мъглиж - 4,65 на сто.

НПО: 14 нарушения на изборния процес до 10,30 часа

Раздаване на агитационни материали в изборното помещение, присъствие на представител на общинската администрация, несъответствие на ИК ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика