Нов епизод на сблъсъка Борисов - Радев, хвалби, упреци и здрависване (ВИДЕО)

11903
Нов епизод на сблъсъка Борисов - Радев, хвалби, упреци и здрависване (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

На тържеството по случай 30-годишнината на КНСБ премиерът Бойко Борисов и президента Румен Радев отново насочиха вниманието към себе си.

В началото на тържеството лидерът на КНСБ Пламен Димитров припомни успехите на синдикатите, като обърна внимание и на темата за приватизацията. Той поиска да се разкрие истината за незаконните афери по време на раздържавяването.

Гешев е в първата роля на Борисов - отмъстител, смята Райчев

В момента главният прокурор Иван Гешев е в първата роля на премиера Бойко Борисов –  като отмъстител, анализира в предаванет...

В речта си президентът Радев припомни историята на КНСБ за 30-те години от създаването ѝ. "КНСБ преодоля предизвикателствата на времето и до днес продължава да отстоява правата на работниците", каза президентът.

Той за пореден път отчете липсата на социална справедливост и демографска криза, за която поздрави синдикатите, които по думите му алармирали за тези проблеми.

След края на речта на Радев премиерът Борисов наруши протокола, като отстъпи реда си на Цвета Караянчева. Впоследствие изненадващо отиде при Румен Радев и му стисна ръката. След кратко двоумение все пак Румен Радев прие протегнатата десница на премиера.

Борисов се похвали с двойно увеличение на БВП, доходи и заплати се оплака, че в същото време има недоволство: "Трябва да работим още, за да увеличим три-четири пъти доходите. 2019 г. имаме износ от 58 млрд. лв. Износ, който е рекорден за всички времена. Това означава, че работниците и синдикатите са работили също добре. Най-високи са ни кредитните рейтинги на Балканите, безработицата е най-ниска".

За еврозоната

Румен Радев към Бойко Борисов: Знаеш, че ако подадеш оставка, няма да се върнеш

Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине. Това каза пре...

Кое не достига и в кое е прав президентът? Българският народ има притеснения за влизането на еврото", каза Борисов и беше категоричен, че щом има притеснения в обществото, няма да бъдат насилвани процесите, докато хората не са готови.

"Няма държава, въвела еврото, която да е станала по-зле. Притеснението идва от това да не се вдигнат цените. Докато няма абсолютен консенсус и увереност няма да насилваме приемане на еврото. Трябва време, за да се убедим", посочи премиерът.

За зелената сделка

Същото каза той и по отношение на зелената сделка на ЕС. "Минимум 10-15 години трябва да е преходният период. За да не стане пак да се нападаме, правим зелен съвет и каним президента, синдикатите, опозицията, работодателите.

Там ще обсъдим всичко и без консенсус, няма да се прави нищо. Видяхте какво стана и с Наредба-Н18. Щом хората не са убедени, че това ще е добре за бизнеса, отложихме, докато не се постигне консенсус", уточни премиерът.

Борисов: Партията на Радев ме подслушваше в тоалетната (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов даде своя отговор на обвиненията на БСП, че подслушва президента Румен Радев. FB_VIDEO "Ма верно ли такива гл...

За миграцията

Борисов посочи, че България е единствената държава в Европа, която има нулева миграция и по никакъв начин не е натоварена българската икономика. "Благодарение на нашите военни по границата, ние може да се похвалим с това и сме давани за пример в цяла Европа.

Президентът само намирал кусури

В Северна България виждате как се променят нещата с магистрала "Хемус", с вложените 1 млрд. лв. за образователни проекти. И днес всички шофьори, строители и специалисти са на своя трудов пост имат работа и осигурени добри доходи. Затова трябва всички заедно да работим,а не някой да работи само с намиране на кусури.

Днес е видял един завод президентът, но има още поне 250 за гледане такива, които ние сме привлекли в страната", каза Борисов по повод посещението на президента Румен Радев в чуждестранно предприятие днес. "Ако се обединим, ще имаме 4-5% БВП. Ако някой се заблуждава, че може сам, ще го видим и това. Но това е заблуда - само заедно можем да се справим", каза в заключение от трибуната премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика