Нова атака към ПП-ДБ от доскорошната власт: "Не са по-компетентни от нас"

7680
Нова атака към ПП-ДБ от доскорошната власт: "Не са по-компетентни от нас"
Снимка: БГНЕС

"Общата линия на правителството беше зададена, разбира се, от президента (Румен Радев) в различни формати. Той винаги е давал решения и предложения, а не е бил ултимативен. Общата линия се задаваше от президента, а другото зависеше конкретно от министрите". Така говорителят на доскорошната служебна власт Антон Кутев описа работата на кабинета на Гълъб Донев.

"Още от първия ден бяхме обвинявани, че ще спрем евроинтеграцията, как ще спрем движението към ОИСР, че няма да довършим интерконектора с Гърция. Факт е, че служебният кабинет направи повече за европейската интеграция на България, отколкото много редовни правителства преди това", похвали се Кутев пред bTV.

Когато и да се махне Радев, все ще е късно

Има ли човек в държавата, който да не е вече наясно, че президентът - обединител, миротворец, вожд и учител на българския народ, хич не...

Според него твърдението, че Радев чрез служебния кабинет е тласкал страната към Москва, е "тежка манипулация, абсолютно невярна".

"Най-важното, което се изискваше от нас, беше да диверсифицираме доставките на газ от Русия. Това направихме – интерконектора с Гърция, дългосрочните търгове за газ, договорите с Азербайджан, договорите с турската „Боташ“ и гръцките терминали. Не ни притеснява ревизия. Това е демокрацията", каза говорителят на бившия кабинет.

Според него не е вярно, че Радев не желае да има редовно правителство. "Не смятам, че е така. Всички ние бяхме много изморени накрая, аз с удоволствие излязох от офиса. По-важното е каква е разликата между служебното и редовното правителство? Няма разлика по отношение на морал. Трябва да има редовно правителство. Те не са по-компетентни от нас, не могат да свършат повече, но имат парламентарната подкрепа. Те ще срещнат огромни политически проблеми", добави Кутев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че Румен Радев е "бащата на хаоса в държавата", но Кутев не пожела да коментира в подробности. "Да си оправи хаоса в БСП, после да мисли за държавата. Хаосът в БСП ме ужасява", каза говорителят на бившата служебна власт, който е член на партията.

Корнелия Нинова: Президентът премина всякакви граници, той е бащата на хаоса в държавата

"Президентът премина всякакви граници. Първо той унижи президентската институция с това изпускане на нерви още при връчването на мандат...

"В началото симпатизирах на "Продължаваме промяната", но видях една тежка некомпетентност. Очаквах, че ще сложат зад себе си компетентни хора, които ще ги насочват. Проблемът е, че те не правят тази разлика. За 7 месеца падна едно правителство, което можеше да изкара 4 години. Надявам се да са си научили урока. Ако са се научили да си вземат уроци от загубите и от грешките, може би ще имат бъдеще", атакува той ПП.

Според него и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС са в слаба позиция. "Това е криза на партийната система и ще има крах на партийната система", смята Антон Кутев.

Относно готвените промени в Конституцията от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС той заяви: "Тези хора не виждат и 2 часа напред в бъдещето. Едните ще бият президента, ще му вземат правомощията. Ще е голяма грешка, ако чрез Конституцията отнемат правомощията на президента", твърди Кутев, говорейки за службите.

Според него главният прокурор Иван Гешев трябваше да започне отдавна с действията си по "Барселонагейт", изтеклите милиарди за магистралите и др. "Искам правосъдие, а не вендета, а това прилича много повече на вендета, отколкото на правосъдие", заяви Антон Кутев.

Радев напусна парламента по време на химна и преди клетвата на правителството

Президентът Румен Радев напусна парламента преди новоизбраното правителство да положи клетва с обяснението, че той е полагал същата кле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика