"Нова Република: Радев и Герджиков не реагират на заплахата за българите във Великобритания

2866
"Нова Република: Радев и Герджиков не реагират на заплахата за българите във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Намеренията на британското правителство да ограничи свободата на движение на български граждани има нужда от незабавна и категорична реакция от страна на българската държава. Това пише в позиция по случая на дясното обединение "Нова Република".

Според тях оглушителното мълчание на служебното правителство на проф. Огнян Герджиков е недопустимо, "защото въпросът засяга не само авторитета на България, но и живота на десетки хиляди наши сънародници". "Мълчи и президентът Румен Радев, който е пряко отговорен за управлението на страната в момента", пишат още от обединението.

По думите им всяко забавяне на реакцията насърчава и задълбочава антибългарското говрене на различни политици в Европа, които ще превърнат България и българите в изкупителна жертва на своите вътрешни проблеми.

Публикуваме пълната позиция на "Нова Република" без редакторска намеса:

Кънев: Няма да има „Хемус“, ако не спрем кражбите на ГЕРБ, БСП и ДПС

Председателят на Нова Република Радан Кънев представи във Варна кандидатите на дясното обединение за народни представители от региона. ...

Намеренията на британското правителство да ограничи свободата на движение на български граждани има нужда от незабавна и категорична реакция от страна на българската държава.

Оглушителното мълчание на служебното правителство на проф. Огнян Герджиков е недопустимо, защото въпросът засяга не само авторитета на България, но и живота на десетки хиляди наши сънародници. Мълчи и президентът Румен Радев, който е пряко отговорен за управлението на страната в момента.

Всяко забавяне на реакцията насърчава и задълбочава антибългарското говрене на различни политици в Европа, които ще превърнат България и българите в изкупителна жертва на своите вътрешни проблеми.

От няколко месеца Нова Република предупреждава за опасността България да изпадне в периферията на Европейския съюз. За съжаление Европа на две скорости вече не е абстрактна хопотеза, а призната реалност. В рамките само на една седмица лидери на различни страни открито се обявиха за такова развитие, а председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер препоръча модел с тясно интегрирано ядро от еврозоната и догонващи държави от периферията. Темата е планирана в дневния ред на срещите на върха на ЕС през март.

В тази ситуация България отсъства от европейската сцена, а други страни от Източна Европа вече предприеха спешни консултации и дипломатически инициативи за съвместна позиция.

Славов пита областен управител за опасна конструкция с комунистически надпис

Депутатът от 43-тото Народно събрание и кандидат за такъв от листите на "Нова Република" Петър Славов е изпратил искане за достъп до об...

Служебното правителство и назначилият го президент не реагират нито когато чужди политици дискриминират българските граждани, нито когато водещите страни в ЕС поставят на дневен ред ограничаване на пълноценното членство на страната ни в Съюза.

Оглушително мълчат и двете големи партии, улисани в нагласения мач помежду си.

Нова Република настоява за незабавна българска реакция в защита на българските граждани във Великобритания. Интересите на българите там трябва да бъдат защитени, така както България защитава интересите на десетките хиляди британски собственици на имоти у нас.

Нова Република настоява още за конкретни действия за пълноценна интеграция на страната ни в ядрото на ЕС – официална постъпка за присъединяване към ERM-II, както и съгласуван с Румъния натиск за приемането ни в Шенген.

Нова Република напомня, че заявките за членство на България в ЕС и НАТО бяха направени от служебно правителство, така че няма да е прецедент. Предизборната ситуация не може да бъде оправдание за безотговорно мълчание по най-важния стратегически въпрос пред България. Призоваваме всички политически сили към отговорно поведение и консолидиране на национална позиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика