Новият вътрешен министър: Преодоляхме кризата с кадрите

2375
Новият вътрешен министър: Преодоляхме кризата с кадрите
Снимка: БГНЕС

По отношение на кадрите кризата в министерството е преодоляна. В момента възнамерявам да се съсредоточа върху запазване на кадровия потенциал, който имаме и развитието му по отношение на обучение и насочването му към проблемните места. Това каза на брифинг в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Продължаваме ефективното противодействие на битовата престъпност, по-голяма мобилност на екипите, тъй като няма как във всяко едно населено място да има по 24 часа полицай, но можем да бъдем по-мобилни и да реагираме по-бързо на сигналите. Ползвайки създадените мобилни групи ще имаме и по-добър контакт с представителите на местната власт, оттам и с населението, за да идентифицираме основните проблеми и да ги решаваме", подчерта министър Младенов.

Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще обсъдя първо с президента

Министър-председателят Бойко Борисов ще обсъди първо с президента Румен Радев кандидатите за нов главен секретар на МВР, защото "систем...

Една от основните грижи е да се намерят повече пари за вътрешното материално-техническо оборудване за служителите на МВР. Първоначално за екипировката на полицаите, нови автомобили, средства за лична защита, компютри за разследващите полицаи и администрацията. Средствата, макар и малко, ще бъдат насочени към проблемните места.

"Но за да искаме, трябва да допринасяме за бюджета. Процесът е двустранен. Поели сме ангажимент към премиера и правителството да свием максимално контрабандата, сивата икономика, незаконната търговия, за да има постъпления в бюджета, които да се инвестират в сигурност", каза още той.

По думите му до десетина дни ще бъдат връчени нови автомобили на "Гранична полиция" и на областните дирекции, които са на външните граници на Европейския съюз. Те са осигурени по европейска програма. ОД на МВР-Благоевград ще получи 17-18 автомобила. Предстои закупуването на бронежилетки, вървят и обществените поръчки за униформите на полицаите.

Визирайки отношенията със синдикатите в МВР, министър Младенов заяви, че проблемите във ведомството не могат да се решават без диалог. Диалогът естествено включва и критика, когато е градивна и основателна, така че приемам критики и се надявам да има такива, но трябва да има и обратна връзка. За да убедим обществото, че трябва да се повиши заплащането и статута на полицая, ние трябва да даваме услугата, която то очаква от нас.

Синдикатите в МВР няма да дават времеви толеранс на Маринов

Новият министър на вътрешните работи Младен Маринов обсъди със синдикатите в МВР най-наболелите проблеми в системата. Сред тях са недо...

Охранителните фирми са една възможност, които да допринесат за сигурността като цяло. В цял свят те се използват като ресурс и комуникацията им с органите на МВР трябва да бъде на ниво. Според вътрешния министър, би било добре тяхната дейност да се регулира със закон и да е в"светлата" част на икономиката.

"Все още се обсъждат кандидатурите за главен секретар на МВР. Екипът който ръководех е от изключителни професионалисти и всеки един от тях може да бъде успешен главен секретар, но към момента не мога да бъда конкретен като номинации и имена", заяви още министър Младенов.

В Благоевград министър Маден Маринов, заедно с кмета Атанас Камбитов и старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД МВР, прерязаха лентата на обновените сгради на ОД МВР и на Първо РПУ.

С изпълнението на дейностите се постига подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, удължен е животът на сградите, обекти на интервенция, осигурен е достъп на хора в неравностойно положение. Общата стойност на проекта е 1 456 928 лв., от които европейското финансиране е 1 238 388 лв., а националното - 218 539 лв.

Новият МВР министър за неразкрити от месеци знакови убийства: Работим

Все още няма конкретни резултати т.е. разкриване на извършител и изправянето му пред съда, по две от знаковите убийства, които се случи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика