Новините: Най-важното за деня, 17 ноември

7753
Новините: Най-важното за деня, 17 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 15 ноември във вечерния информационен бюлетин.

СЛЕД СРЕЩА С БОРИСОВ: ГЛАВЧЕВ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е подал оставка. Това съобщи самият той от парламентарната трибуна в началото на днешното заседание. След като депозира оставката си - депутатите гласуваха кой да заеме мястото му. Така Цвета Караянчева стана втората жена председател на парламента в историята.

НИНОВА ДОВОЛНА: ГЛАВЧЕВ ПОСТЪПИ ПРАВИЛНО

Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

МАРЕШКИ: НАПУСКАМЕ ПАРЛАМЕНТА, ДОКАТО ИВО ХРИСТОВ НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Депутатите от парламентарната група на "Воля" няма да влизат в пленарна зала, докато депутатът от гражданската квота на БСП проф. Иво Христов, който нарече 80% от българите дебили, не подаде оставка.

ЖЕРТВИТЕ НА КАТАСТРОФАТА В ЛОВЕШКО СЕ УВЕЛИЧВАТ, БОРИСОВ ПРАЩА ОЩЕ МЕДИЦИ

Ужасяваща катастрофа край село Микре взе девет жертви. Сблъскали са се бус, превозващ незрящи хора, и камион. По всяка вероятност пътническият бус е предприел неправилно изпреварване.

КАК СЕ БОРИМ ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ПРАВОТО - СЛУЧАЯТ "ПЕЕВСКИ"

Ще се пребори ли България с корупцията някога? Този въпрос стана особено актуален след оповестяването на мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка.

ДЪРЖАВАТА НЕХАЕ ЗА РЕЗИСТЕНТНОСТТА КЪМ АНТИБИОТИЦИТЕ

България е единствената страна в Европа без Национална програма по антибиотична резистентност. Това обяви по време на пресконференция професор д-р Тодор Кaнтарджиев, национален консултант по микробиология по време на пресконференция.

БЪЛГАРИТЕ ОСТАВАТ ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЕВРООПТИМИСТИ, НО СА ПРОТИВ ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА

10 години след приемането на България в ЕС българите остават едни от най-големите еврооптимисти. Въпреки това обаче те се отнасят с голяма резервираност към евентуалното влизане на страната ни в еврозоната.

ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ ЧЕТАТ ПЪЛНИЯ ВАРИАНТ НА ДОКЛАДА НА БАН ЗА "БЕЛЕНЕ"

Пред българския парламент ще бъде представен пълният вариант на доклада на БАН за АЕЦ "Белене". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на БНТ по темата с доклада на Българската академия на науките (БАН) относно възможните варианти за рестарт на проекта.

МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ИСКА ПРИЗНАВАНЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА

Македонската православна църква (МПЦ) иска да бъде призната от Българската православна църква (БПЦ). България и Македония имат обща религиозна история и Българската православна църква има шанса да се превърне в църква-майка на македонската със самото й признаване.

НАТО ВЪРВИ КЪМ МНОГО НЕПРИЯТЕН РАЗРИВ

Ако вие сте американски гражданин, отменете плановете си за почивка в Турция. Нито пък канете своите турски приятели в Съединените щати. Наскоро САЩ и Турция спряха издаването на визи за гражданите от другата страна. Това е много повече от още една забрана за пътуване.

СПАС ИМА ПОСЛЕДОВАТЕЛИ: БУРГАЗЛИЯ ИЗМАМИЛ СТОТИЦИ В САЙТ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

Около 100 души от цялата страна са измамени за общо 40 000 лева от 38-годишния Милен Стойчев от Бургас чрез фалшив профил в сайт за запознанства. Това съобщи пред журналисти административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика