Около 17,2 млн. бюлетини са отпечатани за местните избори, "Костинброд" 2 не е възможен според ЦИК

6829
Около 17,2 млн. бюлетини са отпечатани за местните избори, "Костинброд" 2 не е възможен според ЦИК
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Около 17.2 млн. бюлетини са отпечатани за цялата страна за предстоящите местни избори на 27 октомври. Това каза Таня Цанева, говорител на ЦИК в предаването „Седмицата“ по Дарик.

„Най-голямата бюлетина е за София, особено ако говорим за общински съветници. В бюлетината за общински съветници има само цифри, няма имена. Само в лявата част ще има имена на партии, коалиции, независими кандидати, не подкрепям никого, които са в квадратчета. Когато един избирател попълни със син химикал „не подкрепям никого“, гласът е валиден, това е действителен глас, но не се отчита за нито една политическа сила“, обясни още Цанева.

Калоян Паргов: Смисълът на кампанията е да предлага политики за по-добър живот на хората

Смисълът на предизборната кампания е да предлага политики за по-добър живот на хората. Това каза лидерът на БСП - София и водач на лист...

Тя уточни, че за общински съветници има една бюлетина, втора за кметове, там има имената на кандидатите и политическата сила или независим кандидат, отделно има бюлетина за районен кмет. Ще има и четвърта бюлетина за кметство в по-малките около София населени места. „Бюлетините са отпечатани. Освен това вече тръгнаха към съответните места, които за сега ще бъдат съхранявани в областните управи, в предизборния ден ще бъдат раздадени по секционните избирателни комисии. И при отпечатването и при транспортирането се охраняват от органите на полицията, както и при доставка помещенията се охраняват“, добави още говорителят на ЦИК. Тя заяви, че не е възможно на изборите да се получи скандал тип Костинброд.

„ЦИК контролира тиража, броя на отпечатването, и когато се изисква допълнителен тираж ние обсъждаме и след дебати предоставяме или не. Преди дни се създадоха подвижните секционни избирателни комисии и се наложи на места да бъдат отпечатани и предоставени допълнително както бюлетини, така и протоколи“, каза още Цанева. Говорителят на ЦИК счита, че комисията е готова за изборите на 27 октомври. „Голямата работа вече е свършена, назначени са Общинските избирателни комисии, назначени са секционните комисии. Към този момент няма комисии, в които няма хора. За съжаление в последните два-три дни, неведнъж сме ставали свидетели, когато било политически субекти оттеглят своите членове от секционни избирателни комисии, било самите членове да се отказват. Трудно ми е да кажа защо. Надявам се в тези избори да има по-малко такива случаи“, посочи тя.

„Ние вдигнахме значително в сравнение с досегашното възнаграждение на членовете на общинските избирателни комисии. Ние определихме така заплащането, че то да е свързано с всяка една стъпка. Не просто толкова такъв размер участие в обучение, участие в предизборния ден, в изборния ден, предаване на документите, всичко това е допълнително платено“, обясни още Таня Цанева.

 

Министри от ГЕРБ агитират в Сливен, но не казват кога в града ще се пие чиста вода

„Агитацията, която си позволява изпълнителната власт не само в Сливен, но и в цялата страна, е злоупотреба с мислещите хора зарад...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика