От БОЕЦ обявиха целите си - от оставка на Борисов и Гешев до Закон за лустрацията

4489
От БОЕЦ обявиха целите си - от оставка на Борисов и Гешев до Закон за лустрацията
Снимка: БОЕЦ

От гражданското движение БОЕЦ обявиха своя граждански манифест, в който начертават своите конкретни цели и стъпките за постигането им.

Първата стъпка е оставката на премиера Бойко Борисов, разпускане на парламента и предсрочни избори. Втората е оставката на главния прокурор Иван Гешев, като от БОЕЦ държат тя да е гарнирана с оставката на членовете на ВСС, СЕМ, Цацаров и Кошлуков.

БОЕЦ: Понеже Бойко Борисов е зает, ние му написахме оставката и дойдохме да му я връчим

„Премиерът е смел мъж. Сега иска да дойде при нас. Оставката му е вътре в парламента. Връчена от БОЕЦ, имаме входящ номер, просто...

Демокрацията изисква прозрачност и чиста медийна среда, посочват от сдружението. Следващите стъпки, за които настояват от БОЕЦ, са законодателни промени.

От НС те искат:

•Закон за лустрацията

• Нов Изборен кодекс, с въвеждане на граждански контрол върху изборния процес – разпускане на настоящия състав на ЦИК и сформиране на нов орган с участие на представители на гражданското общество

• Въвеждане на електронно дистанционно гласуване

"Боец" влезе в БНТ, търси Емил Кошлуков (ВИДЕО)

Председателят на гражданско движение "Боец" Георги Георгиев опита да влезе в БНТ, за да потърси среща с генералния директор на БНТ Емил...

• Въвеждане на мажоритарни избори в един тур, които да дадат възможност за равноправно участие в извънредните избори на всички партии, независими кандидати и граждански номинации

Те очертават и задачи пред служебен кабинет - "организиране на честни и прозрачни избори, както и осуетяване на опитите за унищожаване на доказателства и прикриване на престъпленията на управлявалата ни мафия."

От БОЕЦ искат да се създаде ново гражданско демократично обединение, което да излъчи 240 кандидати за извънредните избори, с цел спечелването им.

След това те желаят сформиране на преходно Гражданско демократично правителство с мандат за управление една година, което да започне незабавно така нужните реформи, като съдебната е приоритет; да стабилизира социално, политически и икономически страната и да подготви следващите избори за Велико народно събрание.

Този едногодишен период на преходно Гражданско демократично правителство е необходим, за да бъдат представени политическите алтернативи, да бъде довършено изборното законодателство, гарантиращо честни и прозрачни избори, и конкретно предложение за нова Конституция и свикване на ВНС, посочват още от сдружението.

Ето как председателят на „Боец“ обясни защо е бил в ГЕРБ (ВИДЕО)

Какви са мотивите на Георги Борисов Георгиев да членува, но след това да напусне структурите на ГЕРБ и да създаде "Боец"? На първо мяст...

Тези цели и стъпки бяха представени от БОЕЦ на 13.07.2020г. непосредствено преди обявеният от нас Национален граждански протест на 16.07. в София пред МС.

И до днес ежедневно бойците сме на площадите, протестите и блокадите за тяхното постигане. Считаме, че без план и ясна визия за следващите се действия не можем да бъдем ефективни и рискуваме да попадне в капана на компромисите и хаоса. Нашата битка не е за властта, а да отстраним мафията от властта. Битката продължава, пишат още те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика