От ДПС към Борисов и Радев: Диалогът върви, когато самолетоносачът е в залива

6761
От ДПС към Борисов и Радев: Диалогът върви, когато самолетоносачът е в залива
Снимка: Прессекретариат на президента

Избори в България ще има съвсем скоро, независимо дали предсрочни или не. Мълчанието е много по-силно послание – посланието на председателя на ДПС е, че сме стигнали критична точка. Затова поискахме две оставки – на Бойко Борисов и Румен Радев, тъй като вървим към хаос. Държавността в България изисква диалог, нужен е диалог без условия. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Хамид напомни и думи на Хенри Кисинджър, че диалогът ставал много по-конструктивен, когато „самолетоносачът е в залива”.

Владислав Панев: Симбиозата ГЕРБ-ВМРО-ДПС е явна и опасна

Язовир Цонево по принцип се ползва за задоволяване на нуждите на индустрията в Девня. При необходимост обаче водите му могат да се насо...

Депутатът от ДПС напомни, че през следващите няколко месеца се решава пътят на България за години напред – за евросредствата по коронакризата, за следващия седемгодишен бюджетен период в ЕС. Не се работи, няма време, каза той пред Нова телевизия.

Още: "Ясен е крайният срок за управлението на Борисов да извоюва всички евромилиарди за коронакризата"

Няма как ясно и категорично да обявим какво е това, докато държавните институции, които са отговорни за това, не излязат и не обявят резултатите от проверките на записите на Бойко Борисов, добави Хамид. Припомняме, че се прави само проверка има ли манипулация, но не и на твърденията в записите – а в първия има директна заплаха заради сделката с ЧЕЗ!

Хамид не коментира широко думите на вицепремиера Красимир Каракачанов да има диалог между Борисов и Радев за експертен кабинет. Той де факто не коментира и какво е отношението на ДПС към протеста, като се върна към клишето как всеки, който искал да го видят в българската политика, говори против ДПС: "От години ДПС е универсалният виновник за всичко". "Правим разлика между тези, които протестират, и тези, които са платени да протестират", каза все пак Хамид.

И ДПС поиска оставката на Караянчева, но по различни причини от БСП и Манолова

ДПС също поиска оставката на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, но с различни мотива от тези на БСП и Мая Манолова...

Що се отнася до главния прокурор Иван Гешев, Хамид коментира, че главният прокурор не е политическо лице и се отчита пред парламента на всеки 6 месеца. Депутатът на ДПС наблегна, че в България има разделение на властите – главният прокурор се избира от самата съдебна система и няма как ДПС или някой друг политик да го е избрал.

Не сме се отказали да искаме оставката на председателя на ДПС Цвета Караянчева. Трябва да се съберат 80 подписа, ние нямаме толкова. Става въпрос за системно неизпълнение на функциите на председател - г-жа Караянчева не осъзнава какво е направила и какво прави, заяви Хамид.

За финал Хамид заяви, че БСП не търси ДПС при подготовка на вотове на недоверие, но като опозиция ДПС гласува "за" вот на недоверие. "Никой не може да ни плаши с избори", добави депутатът от ДПС. Той увери, че ДПС не се страхува от Слави Трифонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика