X
 
 

От президентството лаконични за проверката на Гешев: Очакваме развитие

3035 5
От президентството лаконични за проверката на Гешев: Очакваме развитие
Снимка: БГНЕС
Няколко часа, след като стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев иска от КС тълкувателно решение за имунитета на президента, от „Дондуков“ 2 излязоха с лаконична позиция по темата.

„След като главният прокурор е сезирал Конституционния съд, очакваме развитие по образуваното дело. Само Конституционният съд може да тълкува Конституцията“, цитира bTV Президентството.

Actualno.com припомня, че днес изненадващо главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд на Република България да тълкува конкретни текстове от върховния закон. Искането е свързано с имунитета на държавния глава, като документът е публикуван на сайта на прокуратурата.

Става ясно, че Гешев се интересува от точната дефиниция на определението „държавна измяна“. Обвинител номер едно пита върховните съдии и за начина, по който разследващите трябва да процедират, ако установят, че президентът на Републиката може да е извършил престъпление.

В искането си Гешев настоява Конституционният съд да каже дали е законосъобразно да бъдат извършвани проверки и образувани наказателни производства срещу президента и вицепрезидента, ако в хода на дейността им след встъпването им длъжност компетентните органи разкрият, че са налице данни за извършено от тях престъпление.

Не е ясно дали запитването на главния прокурор е във връзка с конкретен казус, или не.

Още за искането на главния прокурор Иван Гешев ЧЕТЕТЕ ТУК.

От Конституционния съд съобщиха, че още днес, 27.01.2020 г., се образува конституционно дело № 1/2020 г. по искането на Главния прокурор на Република България за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България.

Actualno.com

Етикети:

 • humminghuman 3 humminghuman преди 4 седмици Профил на трол?
  Ти който си водач на Българите и си Благословен сред човеците!!! Подчинени на алчноста и измамата, човеците домогнали се до власт над живите същества отиват при Господа на възмездието! Адските планети са неговите владения! Там, Той излива тяхната алчност и зло!!!
 • Тъпото ГЕСТАПО 2 Тъпото ГЕСТАПО преди 4 седмици Профил на трол?
  Пристигна изпратената ни от Donald НАДЗОРНИЧКА на съдебната ни система, превика ГешФтурата и той обяви 2 дипломата персона нон грата - без доказателства и обяснение ! Това не е държава а американска КОЛОНИЯ ! Така СИК Мафиота е изпълнил нареждането .
 • ГешеФФФвТУРА 1 ГешеФФФвТУРА преди 4 седмици Профил на трол?
  Когато си милиционер по същност и си надупен в името на „кариерното развитие“, а и си достатъчно тъп за да измислиш нещо по-фино като „мероприятие“, на единия ден се срещаш с краварите и си пускаш снимките като пиар, а на другия ден – „хващаш“ „руски шпиони“. Важното е Путин да е виновен .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  А колко тъп трябва да си да гласуваш за Румен Радев?! Доста по-тъп е истинския отговор. Военен, шапкар и руска подлога в едно.
  : 22 !
 • до 1.1 1.2 до 1.1 преди 4 седмици Профил на трол?
  А колко прост трябва да си за да гласуваш 13 години за един пожарникар,преди това доказан мафиот от структурата СИК? Истинският отговор е Ужасно тъп(като Сашето)
  : 9 !
Последно в Актуално