От Залцбург Борисов почна да изнася уроци на Нинова и Радев по правилника на МС

4987
От Залцбург Борисов почна да изнася уроци на Нинова и Радев по правилника на МС
Снимка: БГНЕС

Нали ме питахте вчера (19 септември)? Аз просто чакам ден, в който президентът не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова. Има една ясно изразена позиция на България – в Европейския парламент, от евродепутатите на ГЕРБ и на "Обединени патриоти" - срещу санкции и задействане на чл. 7 в Договора на Европейския съюз. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Европейския съвет, което се провежда в Залцбург.

Според Борисов в случая се показало раздвоението на Корнелия Нинова, която на думи подкрепяла Орбан, но иначе евродепутатите на БСП гласували "за изхвърлянето на Унгария" (бел. ред. - "за" гласуваха само петима от седемнадесетте български представители – Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк и Искра Михалова от ДПС, Сергей Станишев от БСП и Светослав Малинов от ДСБ). Къде е двойната политика, иронично попита Борисов. И добави, че не се сърдел на президента и г-жа Нинова, която стигнала до "зам.-министър", а държавният глава бил и де факто служебен премиер, затова можело да не разбират какво значи оперативно заседание на Министерския съвет.

Правителството ще защити Унгария от ЕП, защото можело и на България да се случи

Българското правителство поема ангажимент да изготви позиция в защита на Унгария. Това съобщиха от партията на военния министър Красими...

Разработваме стратегия – ако един ден, някога, се стигне до тази санкция (бел. ред. - отнемане на право на глас по чл. 7), какво да правим. Иначе щеше ли да ме целува тук Виктор Орбан, продължи в типичния си духовит тон Борисов що е то оперативно заседание. Премиерът уточни: "Ако някога, когатос е задейства подобно процедура, ние като правителство ще застанем на страната на Виктор Орбан. И добавих, че той също трябва да направи крачка назад - с университета (бел. ред. - на Джордж Сорос) и с някои от зелените организации Да, по смисъл на правилника няма правна стойност, но има морална стойност".

Няма такава точка в Европейския съвет – за Унгария, не се говори дори в кулоарите. Ние в България явно се вълнуваме повече за Унгария, без да има тема за Унгария, а тук говорим за Brexit. Това е много важна тема, там живеят българи и искам да ги защитим. Днес с колегата Ципрас обсъждаме как при пожари и природни бедствия да си помагаме бързо и ефективно, добави Борисов. Той не пропусна да каже и как британският премиер Тереза Мей говорила за случая "Скрипал", което също видя като по-важна тема от темата за Унгария.

Институционална война

В президентството още стои човек, който направи хитлеристки поздрав. Аз за такова нещо освобождавам - така Борисов припомни инцидента с Пламен Узунов, който е секретар на Румен Радев по антикорупционни въпроси. Той се беше направил на Хитлер.

Решено: ЕП поиска спешни действия от Европейския съвет срещу Орбан

С квалифицирано мнозинство от две трети от всички евродепутати (448 "за", 197 "против" и 48 "въздържал се"), Европейският парламент при...

Всеки ден сме подлагани на критика - не чухме нищо повече за "Ролс Ройсите" на БСП, каза още Борисов, отново правейки препратка - към групата на Митьо Очите и общинския съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев. Само се показва пръстче и се търси начин президентът как да ни атакува, заяви лидерът на ГЕРБ. Той не пропсуна да каже, как като се появяла фалшива или кафява новина, медиите в България я ретранслирали и почвали да я повтарят и политиците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика