Отровното трио: Гешев живее на един декар РЗП

6869
Отровното трио: Гешев живее на един декар РЗП
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев живее на един декар разгърната застроена площ, обяви Отровното трио.

На специален брифинг бяха съобщени резултатите от въпросите, които триото е задало по ЗДОИ към Министерския съвет. Според Николай Хаджигенов отговорът на един от въпрросите ще подлежи на съдебен процес, както и липсата на отговор от страна на прокуратурата.

Отровното трио представи по-подробно "План за България" с пет хоризонта

"Във връзка с проявения интерес, приложено изпращаме „Петте хоризонта“ от обръщението на Отровното трио от снощното трето В...

Въпросът е извършван ли е ремонт на Дом №5 специално за главния прокурор на републиката, доколкото е достатъчно публично известно, че той не е ремонтиран и не е обитаван от времето на развития социализъм.

Обявена е обществена поръчка с предмет "Ремонтно-строителни и монтажни дейности" в Дом номер 5, намиращ се в Бояна на ул. "Витошко лале" 16.

"Това е двуетажна монолитна сграда - тя изглежда феноменално, правена е от известен архитект в онова време, със сутеренен и тавански етаж, забележете със застроена площ от 320 кв. м, с разгърната застроена площ 960 кв. м. Това са три етажа по 320 квадратни метра или един декар застроена площ, в която се шири главният прокурор", посочи Хаджигенов. (Цялата история на обществената поръчка вижте във видеото)

Строително-монтажните работи включват ВиК, електро и т.н. Прогнозна стойност на поръчката - 252 115 лв. без ДДС. Срок за изпълнение - 20 дни. Поръчка за този предмет на дейност и за същия обект с уникален номер завършващ на 001, е обявена на 16 април 2020 с краен срок за подаване на документи 27 април. Една-единствена оферта - на "Главболгарстрой". На 29 април поръчката е прекратена, обявена е отново ден по-късно - на 30 април.

Триото пита дали са купувани италиански мебели, билярдна маса, фитнес уреди, от кого са купувани и как са платени. Има ли телевизори във всяко помещение, колко са големи.

Трето Велико народно въстание: Сблъсъци с полицията край Народното събрание (ОБНОВЕНА)

В 17 часа започна поредният протест с марката Велико Народно Въстание III. Исканията на протестиращите остават непроменени – оста...

Според Хаджигенов, оборудването надхвърля платения за ремонта четвърт милион лева.

От регистъра на обществените поръчки било видно, че има намеса конкретно по тази поръчка.

Проф. Минеков съобщи детайли относно "Жи Пи груп", участници в поръчката. Той припомни, че управителят на фирмата е 20-годишен и е същият Манчовски, който се опитал да отсрами премиера за акциите на ФК "Левски". По-интересното за Манчовски обаче е друго, а именно сблъсъците му с българското правосъдие - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК и как самият той отговори - ТУК!

Проф. Минеков попита още кои са така наречените "всички служби за сигурност, които са решили, че господин главният прокурор е застрашен и как едновременно всички са добили такава информация". Триото настоява и за проверка на насилието върху журналисти и граждани в нощта на 2 септември.

Отровното трио: Няма раздор между нас, но има информационна война срещу народа

По-сплотени сме от всякога. С тези думи „Отровното трио“ опроверга медийни публикации, които от преди ден започнаха да пиша...

Проф. Минеков определи като цинично изказването на вътрешния министър, че на 2 септември имало брилянтна операция. Доколкото знам, има пет инцидента с журналисти. Той иска отговор колко невинни хора бяха пребити на улицата, задържани, хоспитализирани след събитията на 2 септември.

Арман Бабикян изрази надежда, че някой много независим прокурор ще разследва сделката за ремонта на дома, в който е настанен главният прокурор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика