Палатков лагер при АМ "Тракия", кметът на Стара Загора не се интересува кой записва и пуска безпроблемно записи на Борисов

6782
Палатков лагер при АМ "Тракия", кметът на Стара Загора не се интересува кой записва и пуска безпроблемно записи на Борисов
Снимка: БГНЕС

Палатков лагер при АМ „Тракия”, а кметът на Стара Загора не се интересува кой записва и пуска безпроблемно записи на Борисов

Явно ще стоим тук неограничено време. Това заявиха протестиращи от Стара Загора, които се намират малко преди детелината, водеща към АМ "Тракия". Те бяха спрени там от полицията още преди 3 дни.

Биволъ: Експертна лаборатория потвърди, че записът на Борисов не е подправен или манипулиран

Доклад изготвен от американската лаборатория Primeau Forensic заключава, че изтеклият през юни запис с глас приличащ на този на премиер...

"Институциите само си прехвърлят топката", категорична е една от жените там, която добави, че протестиращите са готови само да минат в автопоход по АМ "Тракия", т.е. да не я блокират, но разбиране от полицията няма. "Наше основно конституционно право е да минем по път от републиканската пътна мрежа", включи се и мъж пред Нова телевизия.

"До този момент не съм разговарял с хората там, защото пътят е от републиканската пътна мрежа и доколкото знам, полицията се съмнява, че протестиращите ще блокират АМ "Тракия". Бих могъл да съм посредник в диалога и днес смятам да го сторя", каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него, от протестите не бива да страдат обикновените хора и не трябва да има такава ескалация, че да се блокира цялата държава.

Не мисля, че трябва да има протести пред дома на когото и да било, добави Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която де факто излезе на преден план след като Цветан Цветанов беше принуден да напусне партията.

На въпрос какво трябва да се промени в съдебната система, отговорът беше най-вече моралът. На уточняващ въпрос кой няма морал, Тодоров даде пример за пътно-транспортни произшествия, за които имало само условни присъди. "Не можем да кажем, че има проблем на прокуратурата, а в съда няма. Вие можете ли да кажете, че в съда няма проблеми", попита старозагорският кмет. И видя "политически искания" що се отнася до недоволството на улицата от главния прокурор Иван Гешев.

Живко Тодоров: Не считам, че премиерът се крие или се страхува

Не считам, че премиерът се крие или се страхува. Той дори проявява сериозна активност по различните теми. Това заяви кметът на Стара За...

По думите на Тодоров, повдигат се обвинения, правят се проверки, имало много арестувани министри, но му беше припомнено, че само един министър е арестуван – Нено Димов, при което той се поправи, че имало арестувани зам.-министри. Предстоят много тежки месеци – на икономическа криза, здравна криза, политическа криза, уточни Тодоров. "В политиката няма място за обиди", каза кметът на Стара Загора.

"Тъпанар ли е президентът" – на този въпрос Тодоров отговори, че не можело да се коментира кой какво говори вкъщи и не уточни защо няма проверка дали записите с гласа, приличащ на този на Бойко Борисов, са автентични. "Всеки вкъщи говори в стерилна атмосфера ли", попита кметът. "Разбира се, че искаме прокуратурата да направи проверка (на автентичността на записите и снимките) – да, това е позиция на Изпълнителната комисия", подчерта Живко Тодоров, според който това е позиция и на премиера Бойко Борисов.

Попитан каква е тази държава, в която премиерът бива записван по този начин и дали Борисов е зависим, отговорът беше, че нямало да излизат публично такива неща, ако беше зависим – щял да бъде заплашван и да изпълнява, а записите да не излизат. "Мен не ме интересува кой го е записвал, това е в сферата на клюките", гласеше отговорът на Тодоров. "Всеки политически опонент би имал интерес (да пусне записите и снимките)", каза още той.

За финал Тодоров не изключи разговор за промяна на Конституцията. Ето какво е структурираното предложение на една от организациите, които правят и подкрепят протестите – ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика