Партия МИР - амбицирана да прескочи 4% бариера и да спре подмяната в България

11878
Партия МИР - амбицирана да прескочи 4% бариера и да спре подмяната в България
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

С амбицията на прескочи 4% бариера и да стане парламентарно представена, политическа партия МИР обяви като своя основна цел да спре подмяната в България и представи водачите на листи за предстоящите избори. 

В последните 30 години и в последните 12 най-осезаемо, в страната върви поредната подмяна на ценности, морал, политики и приоритети, посочи председателят на партията Симеон Славчев и подчерта, че  ПП МИР още от създаването си цели налагането на нов морал в българската политика, на експертността и професионализма в нея. "България е в изключително труден момент. В страната вече 30 години върви тотална подмяна. Без да сме били на война сме загубили над 2 милиона българи и нямаме работеща икономика", отбеляза Славчев и заяви, че ПП МИР казва как българската икономика да стане ефективна и България да стане силна индустриална държава и предлага всички честни, морални българи да се обединят в битка за благоденствието на българския народ.

В програмата си партията определя като приоритетни експортно ориентираните сектори, селското стопанство, туризъм, транспорта, транспортната инфраструктура и логистиката, високо технологичните чисти производства. 

МИР предлага постепенно въвеждане на социално пазарно стопанство, което да стане основа на българското общество на принципа на свободата на пазарите, социалното изравняване и нравствената отговорност. "Това е действащ немски модел, който изкара Германия от краха след Втората световна война", подчерта Славчев.

Сред предложенията на партията са и промени в Конституцията и законите чрез нова управленска структура и издигане на етиката в управлението. Симеон Славчев уточни, МИР искат промяна в чл. 19, ал. 1 на Конституцията, където е записано, че икономиката се основава на свободната стопанска инициатива. Вместо това, да се запише, че се основава на социално пазарно стопанство, предлагат от ПП МИР. "Целите на пазарното социално стопанство са пълна заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят - и работници и работодатели", отбеляза Славчев, убеден, че чрез налагане на социално пазарно стопанство ще бъде създадена истинска средна класа и 80% от гражданите ще отговарят на критериите, какъвто пример дава Германия.

Чрез "политика на реда", партията предлага икономическият и социално-политически живот да се изградят наново, да се приеме Закон за социалното изравняване, да се предприеме финансова децентрализация, която ще позволи равномерно развитите на районите. Всички съществуващи институции да се преразгледат и оптимизират, а бизнесът да има свой етичен кодекс, предлагат още от ПП МИР, както и опазване на българския род и традиции – съхранение и опазване на българското семейство и българските ценности.

Един от важните пунктове, които от МИР предлагат е в Конституцията и законите да се регламентира, че заемането на управленски позиции става по строго определени правила – партиите да издигат кандидати, преминали през конкурси, също чрез закон да се въведе система от стандарти за качеството на мениджмънта по аналогия с ISO 9000.

Българският национален интерес трябва да бъде на първо място и ПП МИР поема отговорността да мобилизира градивните сили в страната и на българите в чужбина за защита на националния интерес и извеждане на народа от състоянието на бедност, безперспективност и духовна нищета, заяви още Славчев.

Водачите на листи

"Зад партия МИР стои експертният потенциал на нацията", увери председателят на партията Симеон Славчев, представяйки каниддат-депутатите на ПП МИР.

Лидерът Симеон Славчев води листите в 23-ти избирателен район в София и в Стара Загора. В Благоевград партията залага на Христо Ямболиев, който е експерт от сектор "сигурност" с дългогодишен опит в структурите на Министерството на отбраната, а в Бургас на проф. Радостин Долчинков - преподавател и административен директор на Бургаския свободен университет. Водач на листата във Варна е проф. Симеон Ананиев, експерт по инфраструктура, а във Велико Търново е филмовият и рекламен продуцент Георги Славчев. Във Видин водач на листата е Илиян Лилов - дългогодишен експерт по транспорт и техническа изправност на превозните средства, във Враца е икономистът Пресиян Палов, а в Габрово Симеон Генчев - дългогодишен експерт по международни отношения. В Добрич партията залага на Владислав Пакеров, един от най-реномираните кардиолози в България, а в Кърджали на Моника Борисова - председател на структурата на ПП МИР във Виена. Учителят с дългогодишна практика Светлин Колев е водач на листата в Кюстендил, а икономистът и експерт по публични финанси и предприемачество Мария Башева в Ловеч. Мениджърът с над 25 годишен опит Диана Николова ще води битката в Монтана, а бившият изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Димитър Иванов - в Пазарджик. Председателят на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев ще води листата в Перник, а Емил Димитров, син на легендарния български певец Емил Димитров - в Плевен. В Пловдив - град първи в листата е барабанистът на "Акага" Димитър Митев - Дънди, а в Пловдив университетският преподавател от УНСС доц. Светла Цветкова. Дългогодишният експерт по здравеопазването д-р Ирена Парунева е водачът на ПП МИР за Разград, а докторът по право Христина Георгиева - в Русе. Председателят на Съюза на изобретателите в България д-р инж. Марио Христов е водачът на листата в Силистра, а юристът Мартин Благоев в Сливен. Известният бизнесмен и предприемач Ивайло Манджуков е първи в листата за Смолян, дългогодишният експерт по международни отношения от структурите на МВнР Венцислав Иванов е водач в 24-ти МИР , а дипломатът и експерт по управление при кризи Пламен Стоянов е първи в 25-ти МИР. В София-област общинският съветник на партията от Ботевград Йонко Ненчев е водач на листата, в Търговище е Боян Крумов с над 25-годишен опит в граничните войски, а в Хасково е Недялка Маркова - адвокат по наказателно, наградена през 2019 г. за "Дело номер 1 на България". Треньорът по конен спорт Цветомир Цонев води листата в Шумен, а финанситът Радостина Иванова в Ямбол.

Водачът на листата в Перник Георги Чернев, председател на Софийска Търговско-промишлена камара, съобщи, че още от утре започва като продуцент да снима филм за мини Перник, който очаква да бъде готов до края на кампанията. Чернев посочи, че преди 130 години там е бил приложен принципът на социално пазарно стопанство (немският модел) и тогава мини Перник са давали безплатни жилища на работниците, безплатно образование на децата им и безплатно отопление и осветление в жилищата, давали са 15% от печалбата, което се е равнявало на 2 допълнителни заплати, плюс един месец отпуск. Чернев изрази надежда, че в рамките на кампанията възнамерява да открие и детска шахматна школа.

Най-младият водач на листа на ПП МИР Мария Башева, оглавяваща листата в Ловеч - икономист, майка на две деца, отбеляза, че ежедневно младите се сблъскват с реализацията у нас и все по-често се ориентират към такава в чужбина, че познава проблемите на майките и младите семейства. "Надявам се от тук нататък с общи сили да поемем по един път на търпение, постоянство и инициативност и да постигнем своите цели", добави тя.  

Симеон Славчев, ПП МИР: Време е за рестарт на политическата система в България

Крайно време е да осъзнаем, че България се нуждае от рестарт на политическата система и изборите това лято са началото на този процес. ...

Водачът на листата за София област Йонко Ненчев, общински съветник в Ботевград посочи, че според него е нужна целенасочена младежка политика за развитието на спорта и духовните дейности на местно ниво и изрази увереност в успеха. Симеон Славчев отбеляза, че ПП МИР е първа политическа сила в Ботевград и че залагат на Ненчев да е кандидатът за София област, защото съчетава в едно освен експертността и волята и желанието на младите хора.

Водачът на листата в Русе адв. Христина Георгиева заяви, че е разпознала себе си в наименованието на пария МИР - "Морал, инициативност и родолюбие" и че също абревиатурата "МИР" на партията й е допаднала, тъй като е била доброволец на ЮНЕСКО и е работила за мира от ученичка. 

Водачът на листата в 24 МИР София Венцислав Иванов,  дипломат от кариерата, изрази надежда партия МИР да даде тласък в морално и в политическо отношение на целия политически живот и да помогне за издигането на професионализма – нещо, което, по думите му, особено западна във всички сфери, особено в последните 12 години.

Водачът на листата в  25 МИР София Пламен Стоянов, специалист по управление на кризи изрази огорчение, че още в самото начало на управлението на ГЕРБ бяха унищожени основни ведомства, закони, които регламентираха управлението на кризи от всякакво естество. Той изтъкна важността на превантивните дейности, сигурността и необходимостта да бъде възвърнат авторитета на България в международните организации, както и осигуряването на защитата на българите в чужбина.

Водачът на листата в 23 МИР София и в Стара Загора Симеон Славчев, председателят на ПП МИР, подчерта: "Политиката за нас не е самоцел, тя е механизъм за решаване на реалните проблеми на българските граждани" и добави, че ПП МИР е амбицирана на прехвърли 4% бариера. Славчев посочи и кое ще е първото нещо, което ПП МИР ще предложи, щом влезе в парламента - часовете по математика, български, физика да бъдат увеличени два пъти и също да има час по родолюбие, който да възпитава в истински патриотизъм.

ПП МИР се регистрира за участие парламентарните избори

ПП МИР регистрира листите с кандидатите си за народни представители за парламентарните избори. Водач на листите в 23-ти многомандатен и...

Сред водачите на листи има представители на академичните среди, на дипломацията, бизнеса, дейци на културата, адвокати, представители на здравния сектор, техническите науки, сигурността, спорта и др. "С тези водачи, с тези листи показваме ясно и категорично, че в политиката трябва да влезе експертността, хора които са разпознаваеми, които имат знанията, уменията, волята и желанието да ги приложат в политиката и с политиката да променят България", коментира Славчев.

Председателят на ПП МИР изрази надежда, че машинното гласуване ще допринесе на 11 юли да се проведат честни избори и че в политиката ще влязат нови, морални и чисти лица. "Партия МИР предоставя на българските граждани, на българското общество реалната алтернатива на България", заключи той.

 


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика