Партия МИР: Да се направи публично обсъждане на здравния протокол за изборите

1899
Партия МИР: Да се направи публично обсъждане на здравния протокол за изборите
Снимка: Партия "МИР"

Националният оперативен щаб незабавно да предложи здравен протокол, по който да бъдат проведени предстоящите парламентарни избори и той да бъде публично обсъден с всички участници в изборния процес. Това настояха от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

„Здравните власти, както и Националният оперативен щаб трябва в най-кратко срокове да предложат при какви параметри на заболеваемост каква предизборна кампания ще се провежда, както и ясно разписан здравен протокол за здравните мерки в самия изборен ден“, това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той постави този въпрос и по време на консултациите при президента Румен Радев, в които МИР взе активно участие.

Партия МИР поиска незабавна оставка на Фандъкова

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие), водена от Симеон Славчев, поиска столичният кмет Йорданка Фандъкова незабавно да подаде о...

Според Славчев целта на публичното обсъждане на здравния протокол е Националният оперативен щаб заедно с политическите субекти и всички институции, които отговарят за изборния процес, да видят и да разработят различни сценарии за организация на политическите мероприятия по време на предизборната кампания, както и различните здравни мерки, които трябва да бъдат предприети по време на самия изборен ден, така че да се гарантира здравето на българските граждани и успоредно с това да не се нарушават техните изборни права.

„За огромно съжаление изготвянето и представянето на здравния протокол твърде много закъснява и призовавам лично министър-председателят Бойко Борисов да поеме отговорността за това и вместо да кара безсмислено джипа из страната, да накара всички отговорни институции да си свършат работа. Здравният протокол е изключително важен, тъй като той освен, че ще защити здравето на всички българи и участници в изборния процес, но и успоредно с това трябва да даде гаранция, че няма да се ограничават правата на българските граждани да гласуват. Здравният протокол трябва също така да гарантира, че членовете на СИК, наблюдателите и застъпниците ще могат ефективно да свършат своята работа“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

От партията настояват здравният протокол да бъде представен и публично обсъден, преди президентът Румен Радев да насрочи датата на парламентарните избори. По време на консултациите при президента от МИР предложиха държавата да подсигури индивидуални предпазни средства за всеки избирател и за всички членове на секционните избирателни комисии.

„След като управляващите от ГЕРБ умишлено създадоха хаос с промяна на Изборния кодекс и вкарването на гласуване с хартиена бюлетина успоредно на машинното гласуване, сега се опитват да предизвикат и здравен хаос, като умишлено бавят здравния протокол и предварителното и публичното огласяване и обсъждане на всички здравни мерки за предстоящите парламентарни избори“, категоричен беше лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика