Партия МИР организира кръгла маса „Механизми за провеждането на честни избори“

4014
Партия МИР организира кръгла маса „Механизми за провеждането на честни избори“
Снимка: ПП Мир

ПП МИР кани на кръгла маса всички политически партии, граждански и неправителствени организации, които са за провеждането на честни избори в България. Според тях честността на изборите не зависи от три, а от всички партии, които участват в изборния процес.

Кръглата маса на тема „Механизми за провеждането на честни избори“ ще се проведе на 2-ри ноември (понеделник) от 11 часа в БТА.

„Каним всички политически партии, които са за провеждането на честни избори в България да обсъдим механизмите за контрол при провеждането на следващите парламентарни избори и заедно да ги приложим. Партия МИР не дели партиите на парламентарно представени или извънпарламентарно представени или на такива, които са първи в социологическите изследвания. В изборния процес участват всички политически партии, а не само тези, които са в момента в парламента или според някои имат шансове да влязат в следващия парламент“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той разкритикува действията на така нареченото Отровно трио, които според него освен че са разделили гражданския протест, сега правят опит да сложат разделителна линия между политическите партии и организации, които са за провеждането на честни избори.

Славчев припомни, че партия МИР е най-активната извънпарламентарна партия за провеждането на честни избори чрез машинно гласуване, но въпреки това няма да си позволи да разделя партиите на какъвто и да било принцип, още по-малко на база на социологически изследвания.

Партия МИР: Докладът на ЕК обективно отразява действителността в България

ПП МИР счита, че докладът на Европейската комисия за върховенството на закона в Република България е негативна оценка за липсващата реф...

„Партия МИР има конкретни предложения и механизми за контрол на изборите, които ще обсъдим с всички партии, граждански и неправителствени организации, които реално, а не само декларативно са за честни избори в България“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

„ПП МИР кани всички партии да се включат в кръглата маса, по време на която ще се обединим около конкретни реални и ефективни мерки, които ще гарантират честността на вота на българските граждани. Има далеч по-добри и ефективни механизми за контрол на изборния процес от създаването на мрежа от наблюдатели във всички изборни секции. А изграждането на ефективна мрежа се прави не от три партии, а от всички партии, които участват в изборния процес“, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че канят на кръглата маса за честните избори всички медии, защото тези разговори трябва да се проведат честно и открито пред българското общество и с участието на медиите, а не тайно, както днес са направили представители на три партии.

„По време на кръглата маса ще поставим табелки на столовете с имената на всички партии и по присъствието или отсъствието българското общество ще разбере реално кой е за провеждането на честни избори в България“, беше категоричен лидерът на МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

При липса на Калин Стоянов: Служебният кабинет се срещна с ЦИК за изборите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика