Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори

5753
Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори
Снимка: Пресцентър МИР

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се регистрира за участие в предсрочните парламентарните избори, насрочени за 2-ри октомври. Председателят на партията Симеон Славчев и членове на ръководството внесоха в деловодството на Централната избирателна комисия 3730 подписа за участие в предсрочния парламентарен вот. МИР е петата поред партия, която се регистрира в ЦИК.

„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем нормалността в България. Това е и основната цел на партия МИР по време на предстоящите избори. Именно за това партия МИР подава ръка на всички честните, моралните, инициативните и родолюбиви българи, както и на всички граждански, неправителствени и браншови организации и предлагаме да обединим усилията си, за да върнем нормалността в България и да я превърнем в силна социална, индустриална и морална държава. На България ѝ трябва нова национална кауза, която да обедини всички българи и партия МИР предлага това да бъде формирането на новия национален идеал“. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев след като внесе документите в ЦИК за регистрация на партията за предсрочните парламентарни избори.

Той подчерта, че партия МИР се явява самостоятелно на тези избори, но не е сама, защото е успяла да обедини голяма част гражданските и неправителствените организации като Алианс на гражданите на България, Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения“, „Фондация за подпомагане жертвите на престъпления и борба с корупцията“, ДОСО – Български орли и много други, които ще имат свои представители в листите на МИР.

„Партия МИР предлага национален консенсус по пет приоритета, които са работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, земеделието и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той заяви, че партия МИР предлага икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят наново, както и финансова децентрализация и равномерното развитие на всички региони на България. Славчев подчерта, че идеологията на партия МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки български гражданин.

„Партия МИР се обяви за провеждане на честни избори чрез машинно гласуване и бихме искали за пореден път да обърнем внимание, че машинното гласуване освен че доказа своята ефективност чрез премахването на невалидните бюлетини, но и драстично намали и купения вот. Единственото нещо, което остана да се направи, за да може машинното гласуване да е на 100 % ефективно, е да се премахне субективният фактор и възможността за манипулация и подмяна на вота на българските граждани. За да се случи това, партия МИР предлага Министерският съвет да възложи на ЦИК да разпише в своите методически указания две важни условия – първо, машинният протокол да е финалният протокол на всяка една изборна комисия и той да не се преписва ръчно в хартиен протокол и второ, хартиените разписки, които машината издава при гласуването, задължително да се преброяват в края на изборния ден и да се сравнят с машинния протокол. Това са двете задължителни условия, за да се проведат честни и прозрачни избори и да се спре подмяната на вота. Именно за това призовавам президентът Румен Радев лично да се ангажира с темата и като политик и държавник, който се обяви и работи за провеждане на честни избори чрез машинно гласуване, да обърне сериозно внимание на Министерския съвет, че той задължително трябва да възложи на ЦИК да запишат в методическите си указания си тези две конкретни условия“, това заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР ще води позитивна предизборна кампания и ще продължи както и до сега да дава конкретни решения на всеки един проблем на българските граждани и предложения и решения за излизане от икономическата, социалната, енергийната и моралната криза, в които се намира България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика