Патриотите готови за коалиция и с ГЕРБ, и с БСП. Ще дават и министри

3357
Патриотите готови за коалиция и с ГЕРБ, и с БСП. Ще дават и министри
Снимка: БГНЕС

Обединените патриоти са готови за разговори за коалиция както с ГЕРБ, така и с БСП. От формацията могат да предложат и министри. Това каза днес по bTV съпредседателят на коалицията Валери Симеонов.

Според него независимо кой ще ги потърси за партньорство ще има преговори и сравняване на програми. Симеонов обяви, че за коалиция с ГЕРБ пречка могат да се окажат различните позиции по отношение на промените в Изборния кодекс.

Валери Симеонов: ДОСТ е извън парламента благодарение най-вече на НФСБ

ДОСТ е извън парламента благодарение на НФСБ най-вече. Това коментира лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патр...

"Ние искаме да не се допускат повече от шест секции за Турция. Не споделяме и промяната към мажоритарен вот по начина, по който е формиран от въпросите от референдума", уточни Валери Симеонов.

В изборната нощ той се е чул с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а със заместника му Цветан Цветанов имат уговорка за среща. Програмите на двете формации имали общи черти, но и разминавания, които могат да се превърнат в „непреодолимо препятствие”.n

Той допълни, че по всички основни пунктове има съвпадение на програмите на обединените патриоти и БСП. "С всички ще разговаряме в зависимост от това как се завърти рулетката. Ще постъпим по същия начин като по време на преговорите след оставката на правителството. Хората затова са ходили на избори, за да има правителство", обяви още Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика