Патриотите искат затвор за проповядване на радикален ислям

5144
Патриотите искат затвор за проповядване на радикален ислям
Снимка: БГНЕС

От една до пет години затвор и глоба от 5000 лева за хората, които проповядват радикален ислям у нас. Такова предложение внесоха в деловодството на Народното събрание от парламентарната група на "Обединените патриоти".

С текстовете, които те са разписали в Наказателния кодекс, се наказва използването на верски убеждения за политически цели, в това число и пропагандирането на "Ислямска държава".

Папа Франциск: Убиването в името на Бога е сатанинско

Папа Франциск отслужи във Ватикана меса в памет на френския свещеник Жак Амел, заклан през юли в църквата си от джихадисти, по време на...

"Обединените патриоти" предлагат още криминализиране на склоняването и подбуждането към носене на облекло, покриващо частично или изцяло лицето . За такова деяние в законопроекта се предлага затвор от една до четири години, глоба до 10 000 лв., както и обществено порицание. Санкциите растат спрямо броя на склонените да забулят лицата си.

"Съществуват два вида ислям - традиционният ислям, който е присъщ и за мюсюлманите в България от векове, и новият тип радикален ислям, който е едно модерно явление, на не повече от три десетилетия. Едното е религия, другото е радикална идеология, която е базирана на исляма", пишат националистите в мотивите си.

Те допълват, че това е идеология, "която претендира, че е религия, а в същото време е една политическа доктрина, която е по-близка до антидемократичните идеологии от 20-ти век, отколкото до традиционния ислям".

"Експерти по сигурността и анализатори вече формулираха нов термин: "ислямофашизъм", който се стреми да покаже, че тази идеология няма толкова общо с исляма, колкото с тоталитарните идеологии. В много отношения радикалния ислям противоречи на ислямската религия, както е описана в Корана и другите класически източници", пишат още "Обединените патриоти".

Турция разреши на униформени полицайки да носят забрадки

За пръв път в Турция на полицайките в униформа е разрешено да носят ислямска забрадка. Решението на правосъдието е публикувано днес в...

"Основното, по което следва да различаваме религията от идеологията, са целите, които си поставя, и средствата, с които се стреми да ги постигне. Докато при религията всичко е насочено към духовно усъвършенстване, а материалният свят е оставен на втори план, то при идеологията акцентът е обърнат. Там се налага тезата, че на база на избрани религиозни постулати трябва да бъде променен политически светът", се посочва в мотивите към предлаганите поправки на НК.

"Радикалният ислям е особено агресивна и опасна идеология, която оправдава насилието и убийството на "неверници", оправдава и робството, а геноцидът (религиозното прочистване) е издигнат в ранг на системна политика в контролираните от неговите последователи територии. Следва да отбележим, че според идеолозите на радикалния ислям основна цел на движението им е създаване на световен халифат, който чрез описаните по-горе способи да наложи властта си над "неверниците" и да ги държи в подчинение, докато осъзнаят "заблудите" си и приемат "правата вяра", смятат още от ОП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика