Патриотите обсъждали помежду си личностите в новото правителство

1793
Патриотите обсъждали помежду си личностите в новото правителство
Снимка: БГНЕС

Изходът в Македония е в търсенето на диалог и управлението на нашата западна съседка да бъде формирано от македонски партии, а не от албански. Това заяви председателят на НФСБ и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов.

По думите му ставаме свидетели на спонтанния опит за спасяването на държавността. Виждаме една реакция на силите за самосъхранение на македонците. Много сериозни са разделителните процеси.

Всяко подаване на ръка за помощ може да се приеме двояко. Трябва да се преценя всеки дипломатически ход. Ние не трябва да бъдем обвинени в пристрастие. Не мога да дам препоръки за Македония, категоричен бе Симеонов в ефира на БНТ.

Борисов обяви приоритетите, имената на министрите били в главата му

С коалиционното споразумение опитахме да изчистим всички възможни детайли, които да гарантират спокойно управление. Имаме няколко дена ...

Коалиционното правителство

Не може да има стабилно управление, като се започва с личности. Основополагащият документ е редно да бъде управленската програма, подчерта лидерът на НФСБ. Би трябвало в основата на едно бъдещо управление да се поставят задачите, които да се изпълняват. На първо място е една принципна програма на стратегическите приоритети. След това коалиционното споразумение, в което да се регламентират отношенията вътре в самата коалиция. Точно това се опитваме да направим. Това носи основните принципи на коалицията, заяви Симеонов. Според него най-накрая ще дойде въпросът за разпределянето на властовите позиции.

Искаме да привлечем подкрепата на българския народ. Искаме доверие и позитивни очаквания на колкото се може по-голям кръг от хора. Няма никакви сделки под масата, категоричен бе Валери Симеонов.

Започнахме да говорим вчера за личностите между колегите от Обединените патриоти. Подборът на хора в правителството ще бъде експертно-партиен. Ясно ни е, че ще има на определени позиции хора, които е много по-добре, ако са вътре в самата структура. Добре е на места да влязат хора с летящ старт, които познават съответната област, стана ясно от думите на Симеонов.

Ние ще работим като отбор, аз не виждам друг начин да се управлява държавата, отбеляза още той.

Симеонов отрича разговори за министри, неглижира скандала Дончев - Цацаров

Все още не сме подписали коалиционното споразумение. Разбрахме се за стратегическите приоритети. Сега приключваме стратегическото спора...

Работихме с преговорната група на ГЕРБ много бързо и много делово. В рамките на по-малко от три седмици ние подготвяме тази документална основа и ще представим на българското общество една дългосрочна програма, каза Симеонов.

За финал той обяви, че има лична амбиция да "натовари" поне ръководствата на политическите сили и да ги закара на границата, за да видят как изглежда оградата Турция и така да ги мотивира да спрат да говорят лъжи по темата.

Actualno.com припомня, че вчера (27.04.2017 г.) след като получи мандат за съставяне на правителство от президентът Румен Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че с коалиционното споразумение са опитали с Обединените патриоти да изчистят всички възможни детайли, които да гарантират спокойно управление.

"Имена мога да напиша на един лист и днес, но това не е сериозно. Важно е да се подредят така, че да работят в екип. Трябва да се намерят енергични хора, които да са готови да работят екипно", каза още бъдещият премиер и добави: "Имам имената на министрите в главата си, но когато се прави нещо съвместно, докато всичко не се договори, нищо не е договорено. Конституцията ни дава 7 дни. Имаме време да действаме, за да направим нещо добро". Борисов разкри още, че в бъдещото правителство ще има четирима вицепремиери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика