Павел Вълнев, бивш собственик на BiT: Не смятам да купувам избори

21785
Павел Вълнев, бивш собственик на BiT: Не смятам да купувам избори
Снимка: Републиканци за България

След 30 години Преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи.Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев пред Миролюба Бенатова в предаването „Алтернативата“ на TV1, попитан защо е решил да инвестира в партия.

„Необходима е промяна и алтернатива. На въпрос защо смята, че той е алтернативата Вълнев каза, че е с много добър профил на 41 години, млад и успял бизнесмен.

„Успял човек съм в силно конкурентна пазарна икономика. Не говоря за хора в България. Идвам от някъде, където има работещи институции, икономика и съм постиганал резултат. На такава възраст съм, на която имам и енергията, и опита, който бих могъл да предам тук. Сам не бих могъл да оправя нещо тук – не съм нито месия, нито гений, но искам да направим така, че да увлечем младите хора, да дадем пример те да се включат в управлението на страната, както и да привлека повече успели хора в чужбина и в момента правя точно това. Създаваме мрежа от успели хора, те се свързват с мен и започваме да си комуникираме“, разказа той.

Смята ли, че заедно с Цветан Цветанов могат да са лицето на алтернативата?

„Не виждам никаква причина това да не е така. Г-н Цветан Цветанов е един от най-успешните и подготвени политици. Той е бил в изпълнителната власт, в законодателната власт в парламента, бил е и зам.-кмет на София, вицепремиер и министър на вътрешните работи“.

Вълнев заяви, че не вижда работеща институция у нас, освен президентската. „На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“.

Зам.-председателят на Републиканци за България каза, че не езаминал с пари в Америка. „Отишъл съм с 300 долара и както казах останахме нелегално. Да переш пари в Америка не мисля, че е много сериозно да се говори. В орбитата на пране на пари е укриването на данъци, а там са най-високите. В Америка и холивидска звезда да си, и сенатор да си, и Тръмп да си няма как да переш пари“, заяви Вълнев.

„ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка. Всички институции са техни. Ако искат си имат банка, ако искат фалират банка“, риторично попита Вълнев.

„Аз мога да имам и над млр. лв., но всичко е минало през кредити и банки“, уточни зам.-председателят на Републиканци за България.

Пламен Славов е човекът помогнал в началото на Павел и Румен Вълневи, за да стартират бизнеса с камиони в Америка. „Той се занимаваше с камиони, но мисля, че си продаде компанията“, казва бизнесменът.

Павел Вълнев иска да размие хегемонията на ДПС

„Това, което видях и лятото и сега по време на обиколката ни с Цветанов в Родопите изобщо не ми хареса. Хората там са мачкани, от една страна от ГЕРБ, от друга от ДПС. Една от причините г-н Цветанов да излезе от ГЕРБ е точно ДПС, след неговото напускане те овладяват ГЕРБ, особено в смесените райони. Този процес може да е стартирал по-рано, но той не е участвал в тези зависимости“, казва съпартиецът му.

Доверил се на Цветанов и му вярва, защото е имал възможността да го опознае. Той е работохолик и държи на семейните ценности.

Републиканци за България: С Бюджет 2021 г. правителството си купува избори

През последните години България отчиташе бюджетни излишъци. Подобна политиката на бюджетните излишъци е подходяща и целесъобразна за ст...

Павел Вълнев заяви, че не е продал BiTзаради политически натиск, първоначално са се захванали с нея като авантюра, но е прераснала в бизнес проект.

По думите му, слушайки хората в България Пеевски се явява като месия, който контролира всичко и смята, че малко се преекспонира неговата сила и власт.

С пари от Amerifreight Павел Вълнев каза, че е направил телевизията. „Сега решавам да направя нов проект и не става дума за кой знае какви пари.Не знам какво си представяте в издържането на една партия, след март месец не се съмнявам, че ще сме вътре в парламента и ще имаме субсидия и реално финансиране от държавата. За плакати и за билбордове колко пари смятате, че ни трябват реално“, попита Вълнев.

„Не смятам да купувам избори“, категоричен е бизнесменът и зам.-председател на ПП „Републиканци за България“.

„Опитваме се да привлечем младите хора да повярват в нещо ново, алтернативно. Тук много се говори за Цветанов. Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, заяви Павел Вълнев.

ПП "Републиканци за България" със 7 идеи за справяне с коронакризата

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка и разрастващото се разпространение на коронавируса, екипът от експерти в сферата на...

Той разказа, че като са посетили Кърдажли хората са споделили, че преди Доган не е бил такъв, какъвто е в момента. Същото се е случило и с Борисов. „В първото правителство на Бойко Борисов аз го харесвах като човек и лидер, но в момента е съвсем различно“, каза Павел Вълнев.

Попитан финансирал ли е ГЕРБ зам.-председателят на новата политическа сила заяви, че подобно нещо никога не се е случвало.

Вълнев обаче е спонсорирал турне на Слави Трифонов през 2010г., но не е поканен от него да стане част от партията му. „Не мисля, че Слави е подготвен като политик колкото Цветанов“, е мнението му.

Какво ви дава самочувствие, че имате какво да дадете на България?

„Резултатите, които съм показал“, каза на финал зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика