Павлова: Санирането доказва своя положителен ефект, независимо от политическите атаки

1245
Павлова: Санирането доказва своя положителен ефект, независимо от политическите атаки
Снимка: ГЕРБ

Програмата за саниране доказва своя положителен ефект, независимо от политическите атаки, на които е подложена. Тя е насочена към всички, като дава реална възможност за подобряване на средата за живот на 3 млн. българи, които живеят в стари блокове. Това коментира водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова на среща с жители на Долни чифлик. Във фокуса на дискусията, която се проведе по инициатива на кмета на общината Красимира Анастасова, беше Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„Програмата беше заложена в управленската програма на ГЕРБ през 2014 г. Процесът стартира бавно и със силна политическа антикампания. Опонентите ни вложиха много енергия в спекулации, включително че ще бъдат взимани апартаментите на хората”, припомни Павлова. По думите й програмата доказа своя социален и икономически ефект, затова по нея е важно да има национален консенсус.

Павлова: Автомагистрала Хемус е наш приоритет

"Длъжници сме на Северна България със строителството на магистрали. Затова и ускореното завършване на автомагистрала „Хемус&rdquo...

„Две години по-късно видяхме, че програмата работи. Остарелите панелки, които са в лошо техническо състояние и енергийно неефективни, се обновяват, а животът им се удължава. Сметките за отопление на домакинствата в първите санирани блокове намаляха между 30 и 60%”, допълни Лиляна Павлова. Тя увери, че ГЕРБ ще продължи тази програма и ще разшири обхвата й.

„В момента програмата е замразена, но нашето желание е тя да се възобнови и ще работим за това, ако получим подкрепата ви на парламентарните избори и съставим стабилно правителство. На този етап са осигурени 2 млрд. лв. Програмата не дели общините на наши и ваши, нито на големи и малки. Освен по-топли и уютни домове, тя гарантира и заетост за малките и средни фирми в сферата на строителството, а това е важна подкрепа за бизнеса”, увери Павлова.

В дискусията с гражданите се включиха и други кандидати на ГЕРБ за народни представители, сред които и арх. Йордан Павлов, който е зам.-кмет на община Долни чифлик.

В града има напълно санирани два блока. Други четири сдружения са с внесени документи в Българската банка за възстановяване и развитие и очакват финансиране. Много обитатели на жилища в многофамилни сгради в Долни чифлик поставиха своите въпроси относно гаранционните срокове и сдружаването между етажните собственици.

Павлова: Санирането трябва да продължи поне още 10 години

Програмата са саниране трябва да продължи поне още 10 години. Това каза Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ във Варна, бивш минист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика