Петков: Без общо коалиционно споразумение. ПП ще подписва поотделно с всяка една от формациите

7403
Петков: Без общо коалиционно споразумение. ПП ще подписва поотделно с всяка една от формациите
Снимка: БГНЕС

"Комуникацията с коалиционните партньори е непрекъсната. Това е сигнал, че вървим напред. Процесът е доста сериозен и се надявам, че всяка минута, инвестирана в него, ще ни даде по-малко рискове в бъдещето". Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и поясни, че се очаква документът да бъде при партньорите до края на деня.

Той не изключи възможността да има допълнителни корекции в текстовете на коалиционното споразумение. Също така посочи оптимистичен и реалистичен вариант за деня, в който ще бъде гласувано новото правителство - съответно до края на новата седмица или през следващата.

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на ПП

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната". В това бе категорична в предаването "Неделя" 150 по БН...

До средата на следващата седмица се очаква партиите да подпишат за управляваща коалициа. ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско". В предаването "Политически НЕкоректно" Кирил Петков допълни, че ПП ще даде кредит на доверие на коалиционните партньори за излъчване на кандидати за министерските позиции, но "от наша гледна точка ще държим ясна равносметка за постигнатите цели".

"Прехвърляме инициативата за избор на хора към коалиционните партньори, но изискваме отговорността да бъде ясна във връзка с политиките... Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип", добави той по БНР.

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков. "Финалното решение ще бъде взето в коалиционния формат. Като коалиционни партньори трябва да се научим, че сме общ отбор и държим на нещата, които сме си обещали".

Даниел Лорер: ПП навива ръкави и скача в битката

"Коалиционното споразумение е мащабно, документите са готови, в момента изглаждаме стилистични детайли. Надяваме се коалиционните ни па...

Кирил Петков подчерта една от точките в коалиционното споразумение - реформирано правосъдие в България: "Иван Гешев е част от проблема, другата част е как работи тази система... Бих се зарадвал да приема подкрепа и от опозиционните партии, ако темата е смяната на главния прокурор, смяната на системата, по която той се избира"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика