Петков: Заплашени сме от възстановяване на политическата полиция в най-уродливите й форми

2522
Петков: Заплашени сме от възстановяване на политическата полиция в най-уродливите й форми
Снимка: АБВ

"Заплашени сме от възстановяване на политическата полиция в най-уродливите й форми." Това каза лидерът на АБВ Румен Петков във връзка с публикацията на двама американски сенатори за корупцията в България. Той посочи, че в понеделник АБВ ще изпрати писмо до Н. Пр. Херо Мустафа с молба да предостави информация относно заявените позиции от двамата сенатори.

Румен Петков коментира и последните телевизионни изявления на ген. Атанас Атанасов. Той каза, че е изборът е да доизвратим ли нещата от гледна точка на националната сигурност. "Атанасов, като говори за корупция, той ме е подслушвал, проследявал, бъркал във всички дупки - 6 месеца", каза още Петков. Той коментира и негов доклад, благодарение на който били махнати министри. Петков подчерта, че в доклада на Атанасов няма нищо, а чул, рекъл, казал. "Като са били корумпирани, защо не ги арестува бе братчет. Значи ти си ги спасил. В доклада няма нищо, няма обвинения. Просто Атанасов обслужи интереса на Иван Костов да разкара някои, които не са му удобни", допълни още Румен Петков. Той обърна внимание, че практиката като някой не ти харесва, да го гониш от България и да му вземеш бизнеса, е започната от Атанасов и Костов, а не от Борисов.

Петков: Извънредните парламентарни избори са неизбежни

Извънредните парламентарни избори са неизбежни. Това каза пред Радио „Фокус“ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. По ду...

"Обръщам се към съпругата на г-н Атанас Атанасов и към г-жа Люба Кулезич с настояване да разкажат на обществото това, което преди години разказаха на мен. То е как при разделянето на г-н Атанасов с тогавашната му съпруга, какво той е изнесъл от вкъщи. Един сак с милиони долари, пачки по 100 долара. Жената дойде в присъствието на г-жа Кулезич ми разказа това събитие. Настоявах да даде показания, защото нямаше друг начин да бъде привлечен за разследване г-н Атанасов, защото беше народен представител с имунитет. Жената се уплаши и ми разказа много картинно защо я е страх и няма да даде показания. На другия ден тя пое ангажимент, че ще го разкаже пред компетентните органи. Важно е тези неща да се знаят. По този случай трябва да си дадем сметка, че сме заплашени от възстановяване на политическата полиция в най-уродливите й форми", каза още Петков.

Той даде пример със себе си. "Аз и семейството ми сме били подслушвани, проследявани, с всички екстри. Външно проследяване и т.н. от политическата полиция на Иван Костов. Контраразузнаването тогава е ръководено от Атанас Атанасов. 6 месеца. По същия начин са били преследвани, подслушвани без всякакви аргументи повече от 10 кмета в България. Димитър Калчев светла му памет, Костадин Паскалев да е жив и здрави и много други", посочи още Петков. По думите му тогава се е управлявало контраразузнаването в интерес и угода на режима на Иван Костов. "Както са подслушвали мен и моето семейство, така 6 месеца на пълен контрол е било подложено американското посолство. От посланика до портиера. Казвам го, защото съм гледал документацията по въпроса", каза Петков.

Той изтъкна, че няма съмнение в предаността на Иван Костов и на Атанас Атанасов към приятелите ни от САЩ, но у тях очевидно живее Дзержински. Според него както е подслушвал посолството на Северна Корея, по същия начин е подслушвал и това на САЩ. "Това е отношението на режима на Костов. Той е прозрял, че ще дойде мига, че президентът на Северна Корея и президентът на САЩ ще се прегърнат. Това е вън от всякакво съмнение, но да е пределно ясно, че подслушването е с тази цел. Те са си говорили, че искат да вземат Марица 1 и Марица 3, Костов им ги продаде, ние плащаме. Не казвам, че Борисов сега ги подслушва. Не мога да кажа, че не ги подслушва. Сигурно не през контраразузнаването", допълни още Румен Петков. Според него срещу тези уродливи явления трябва да се противопоставим като граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика