Пламен Николов: Страната не е имала премиер като мен досега, човек от бизнеса

16822
Пламен Николов: Страната не е имала премиер като мен досега, човек от бизнеса
Снимка: БГНЕС

Аз съм човек с биография, зад мен стоят много успехи. Това заяви предложеният за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов в предаването "Панорама" по БНТ.

Преди 2 седмици имах разговор с г-н Слави Трифонов, на него стана ясно, че това е добър вариант за политическата партия, че между нас има изградено доверие. Познаваме се от над 3 години, обясни Николов. По думите му всичко останало е било в сферата на предположенията. Нещата се случиха по техния резонен начин, заяви Николов, но отказа да коментира персоналния състав на бъдещия кабинет, както и дали служебни министри ще влязат в него.

Слави Трифонов: Кандидатурата на Пламен Николов беше избрана преди две седмици

Кандидатурата на г-н Пламен Николов беше избрана преди две седмици. Всичко останало са спекулации, измислици и журналистически догадки....

“Решенията няма да взима лично той, тъй като "такъв опит сме имали през последните 12 години", а ще се взимат демократично, в структурите на партията. Николов оцени като недостатък това, че не е познат, защото хората не познават начина, по който работи. “Страната не е имала за премиер досега човек като мен. Човек от бизнеса“, заяви Николов. Той уточни, че има над 15 години корпоративен опит, работил е и в мултинационален аспект, всичко е ставало по правилата.

“През последните няколко десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоретична подготовка, от моя страна аз я имам, много бързо уча, така ми се е налагало през целия корпоративен стаж. Искам да направим България просветена страна, ще заложим на образованието“, заяви кандидатът за министър-председател.

“През изминалата седмица имахме кръг от преговори с политически сили и на експертно ниво намерихме доста допирни точки и нямаме кардинални спорове и с "Да, България" и с "Изправи се.БГ! Ние идваме!", и с БСП. Ние искаме да приложим своите политики и ще го направим по начина, по който трябва, ако се налага юридическа обвързаност, ще го направим, но предпочитаме сами. Ще се стремим да направим така, че правителство да бъде излъчено, как ще се постигне е технически въпрос“, каза Николов. Той уточни, че договорки с ДПС нямали, а с президента отношенията на ИТН са като с държавен глава.

На въпрос риск ли е управление без категорично мнозинство, Николов заяви, че като предприемач и бизнесмен му се налага да работи с риск, но премерен – относно управление без категорично мнозинство. “Няма да взимам лично аз решенията, ако вземем мандата, всички решения при нас се взимат в демократичен принцип и ще бъдат обсъждани от всички. Няма да чегъртаме, а ще управляваме със силата и таланта на всички. Вероятно има някои събития, които заслужават изчегъртване, но това няма да е принцип на правителството и ще търсим консенсус“, категоричен беше Николов, като допълни, че не възнамерява да вдига данъци, тъй като имаме много структурирана финансова система и иска да има приемственост.

Вижте предложения за премиер от ИТН на кастинг при Слави Трифонов (ВИДЕО)

Депутатът Пламен Николов е вторият кандидат за премиер на "Има такъв народ". Придружен от управляващите п...

“Към Северна Македония България ще отстоява позициите си, но няма да лишава братята си от европейското им бъдеще. Трябва да се ревизира Преспанския договор, който не се спазвал. Надяваме се поне един мандат да имаме, да получим такова доверие и да получим следващ период за дългосрочните си цели. Иска ми се да мислим за българската външна и вътрешна политика като за приемственост, което ни липсва в момента“, каза още Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...