Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между България и Хешемитското кралство

3425
Почетен ден на Йордания в централата на АБВ затвърди междукултурните и бизнес връзките между  България и Хешемитското кралство
Снимка: Пресцентър на АБВ

Под егидата на лидера на АБВ Румен Петков и Н. Пр. проф. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско кралство Йордания в Република България, в централата на ПП АБВ се проведе Почетен ден на Хашемитско кралство Йордания. Събитието се радваше на засилен интерес от страна на  участници от Палестина, Сирия, Ирак, Тунис, Мароко, Алжир и Египет. Събитието бе уважено и от почетният консул на Судан у нас и представители на българския бизнес.

В централата на АБВ присъстваха председателят на АБВ – Младежи д-р Пламена Заячка, представители на софийската младежка организация на партията, доц. д-р Георги Кючуков, член на Изпълнителното бюро на партията и председател на групата за приятелство с Мароко в 43-то Народно събрание на Република България, както и експертът по арабските въпроси и Близкия Изток Анастас Терзобалиев.

За подготвяно разграбване на правителствена болница алармира Румен Петков

София ще бъде ударена в сърцето - с подготвяно от правителството разграбване на правителствена болница (болница "Лозенец"), алармира ли...

Форумът бе открит от председателя на АБВ Румен Петков. В приветственото си слово Румен Петков наблегна на междудипломатическите връзки между България и Хашемитското кралство, които датират повече от 50 години.  Румен Петков  обърна внимание на отношенията с арабските страни, припомни за посещението си в Ирак и срещата си със студентите, завършили в България, както и на споразуменията с арабските парламентарно представени партии.

Н. Пр. проф. Хасан Бармауи също приветства участниците, като уточни в своето изказване, че Хашемитско кралство Йордания е една от най-стабилните държави в Близкия изток. Той отбеляза, че това се дължи на управлението, което е създал крал Абдула II. 

Проф. Бармауи увери, че кралят полага грижи за емигрантите, намиращи се там, както и че е  създал специални условия за живот.  Негово превъзходителство също отбеляза историческата роля от подписването на споразумението между двете партии ПП АБВ и Партия „Послание“, което ще остане в историята между двете страни във всичките отношения.

Доц. Георги Кючуков отбеляза, че ПП АБВ се опитва да спомогне за ново сближаване на отношенията между страните от арабския свят и Република България. „С подписаното споразумение между двете партии, ние сме постигнали не малко успехи и поставихме началото на това сближаване. Нашата партия е поела ангажимент и действа за облекчаване на визовия режим за гражданите на Хашемитско кралство Йордания в Република България“, отчете той. 

Лидерът на АБВ Румен Петков поздрави своята учителка по повод първия учебен ден

Лидерът на АБВ Румен Петков поздрави своята учителка по повод първия учебен ден. Той сподели и снимка с нея в социалната мрежа "Фейсбу...

Доц. Георги Кючуков поздрави проф. Бармауи с удостояването му с почетната титла професор от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в гр. София, като отбеляза, че с присъждането на това звание академичните среди в Република България дават високата си оценка за дългогодишната му работа и постижения.

Председателят на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка изрази радостта си от сключеното преди една година споразумение за сътрудничество между младежките организации на ПП АБВ и партия „Послание“. Тя изрази благодарност към ръководствата на двете партии, че дават необходимата самостоятелност на младежките си структури за водене на политика и развиване на идеи и инициативи.

Организаторът на събитието Анастас Терзобалиев поздрави представителите на арабските страни като им благодари за съвместната работа. Президентът на Ливано-българският съвет Ахмад Аладин също отправи своите поздрави.

Представителите на арабската общност подариха специално изработена ръчна кърпа със символите на държавата Палестина и изразиха благодарността си към ПП АБВ за усилията по създаването и отбелязването на икономическите и политически връзки между България и арабаските страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика