"Политически зоопарк": БСП призова ГЕРБ да не обижда премиера Бойко Борисов

6991
"Политически зоопарк": БСП призова ГЕРБ да не обижда премиера Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

До прекъсване на работата на Народното събрание за 10 минути се стигна, поради напрежение между депутатите Маноил Манев и Румен Гечев.

Почивката обяви председателстващият на заседанието Емил Христов след поредица от процедури по начина на водене, дошли като последствие от взаимни нападки между депутатите от ГЕРБ и БСП.

ГЕРБ: Хакерската атака срещу НАП беше направена с политическа цел

"Хакерската атака срещу НАП през 2018 г. не е световен прецедент и с такива случаи се борят ежедневно сили като САЩ. Този пробив беше и...

Престрелките започнаха по време на дебата по доклада на Временната комисия за НАП. От трибуната изказване направи проф. Румен Гечев, с което нападна управляващите за липсата на отговорност за теча на данни от НАП, а Маноил Манев от ГЕРБ му направи реплика.

Не това обаче предизвика напрежение, а размяната им на реплики след като слязоха от парламентарната трибуна. След като беше нарушен реда в залата, председателстващият заседанието Емил Христов призова проф. Румен Гечев и Маноил Манев да заемат местата си. "Моля ви. Пленарната зала не е място за решаване на спорове по такъв начин", направи им забележка още Емил Христов.

След спора между двамата депутати, парламентът влезе в поредица от процедури по начина на водене.

Първи на трибуната излезе Маноил Манев от ГЕРБ, който използва процедурата по начина на водене, за да вземе думата. Той отправи призив към председателстващия пленарното заседание Емил Христов: "В Народното събрание всеки може да се изказва и всеки депутат носи отговорност за това, което казва, но когато слезе от трибуната, ползвайки се от защитата на това историческо място, да бъдат подхвърляни обиди и клевети по адрес на народен представител за това, което е казал от трибуната, това е пошло. Не може мъж да знае, че няма да получи отговор по никакъв начин на това, което приказва и да го прави в залата и никой да не вземе отношение", заяви Манев.

БСП пита: Защо не се търси отговорност за теча на данни от НАП

Защо на никой от отговорните кадри в НАП не е потърсена отговорност? Това не е ли наглост?“. Това попита червеният депутат Румен ...

От своя страна проф. Румен Гечев обвини Емил Христов, че е позволил на негов политически опонент да прави оценки на лявата страна залата. "Уважаеми колеги, по статистическа информация 80 на сто от вашите членове са бивши членове на БКП", каза проф. Гечев. Той посочи, че ГЕРБ нямат право да обиждат премиера на България.

Депутатът от левицата Манол Генов също се намеси в спора. Той предложи на Христов да отстрани Маноил Манев от заседанието още при първото му обаждане от място. "Заедно с моя приятел Лъчо (бел.ред. Лъчезар Иванов) те са едни от най-активните не от тази трибуна, а от място", отправи обвинение Манол Генов.

В лично обяснение Маноил Манев от ГЕРБ заяви, че този цирк на поредица от процедури по начина на водене трябва да свърши.

Той обясни, че по време на размяната на реплики в зала са му подвикнали, че е бил член на БКП. "Това за мен е обида, колега, бих ви съдил. Това не е истина. Само че не мога да го докажа сега. В рамките на личното обяснение искам да ви кажа още нещо. Всички ние, където седнем и където станем се, се оплакваме, че имаме нисък рейтинг на парламента", заяви Манев. Според него с това поведение няма как да има висок рейтинг.

За да отговори на социалистите в поредицата от процедури по начина на водене се включи и Спас Гърневски от ГЕРБ. Гърневски призова, когато от тази трибуна станат хора и пледират за икономическата защита на държавните институции, да декларират кой каква щета е нанасял на държавата.

Вече в съда: НАП не иска да плаща глоба за теча на данни, защото била жертва

Въпреки твърденията на НАП, че приходната агенция няма вина за теча на данни, от който миналото лято пострадаха милиони българи, делото...

"Г-н Манол Генов - година и половина директор на ВиК - Пловдив, милион и половина загуби, фалит на предприятието. Край на ВиК - Пловдив. Това е дребна работа. Наричате тук един човек професор, той е академик от европейска и световна класа - за две години нанесе най-големия фалит на България", заяви Гърневски, цитиран от Фокус.

Манол Генов не остана длъжен на Спас Гърневски. "Г-н Гърневски, аз когато съм бил година и половина там съм събрал 2 млн. вземания от ромската махала, от тези, на които вие им опрощавахте задълженията и ги агитирахте да гласуват за вас. Не мислете, че няко хора не помним какво и как се е случило. Аз не лъжа, аз казвам истината. Мога да ви извадя публикации от вестник "Марица" от 90-те години. ВиК - Пловдив в момента е едно от проспериращите", заяви още Манол Генов.

Той призова Гърневски да си мери приказките и да не злоупотребява с присъствието си на трибуната и със статута си на народен представител. "Утре ние всички, няма да бъдем народни представители. Някъде ще се срещнем на улицата и трябва да се погледнем в очите, г-н Гърневски, не да гледате надолу. Когато спекулирате от тази трибуна, си спомням, че г-н Гечев осъди един за такива приказки. Не го предизвиквайте", заяви още Манол Генов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com